Zuckerbergs Meta spenderar miljarder på att köpa 350 000 Nvidia H100 GPU:er

Totalt kommer Meta att ha en beräkningskraft motsvarande 600 000 Nvidia H100 GPU:er för att hjälpa den att utveckla nästa generations AI, säger företagets vd Mark Zuckerberg.

source

Zuckerberg och Meta satsar stort på AGI

Mark Zuckerbergs företag, Meta, har aviserat en omfattande plan att investera i Artificiell Generell Intelligens (AGI). En central del i denna satsning är inköp av inte mindre än 350 000 Nvidia H100 GPU:er, en investering som uppskattas uppgå till miljarder dollar. Intentionen med detta storskaliga förvärv är att Meta ska bygga en nästa generationens AI som besitter en människolik intelligens.

Definition av AGI

AGI är en hypotetisk typ av intelligent agent som, om den realiseras, skulle kunna lära sig att utföra vilken intellektuell uppgift som helst som människor eller djur kan utföra. Det finns dock debatt om den exakta definitionen av AGI och om moderna stora språkmodeller (LLMs) som GPT-4 är tidiga men ofullständiga former av AGI.

Varför Nvidia H100 GPU:er?

Nvidia H100 är Nvidias mest avancerade grafikprocessor till dags dato och är speciellt lämpad för att träna stora språkmodeller som driver generativ AI, liknande ChatGPT. Meta har en vision om att bli ledande inom området för AGI, vilket skulle innebära att utveckla en AI som kan matcha mänsklig intelligens och utföra en stor variation av uppgifter. Till exempel skulle AGI kunna kraftfullt stödja utvecklingen av mer avancerade digitala assistenter, augmented reality-glasögon och mycket mer.

Framtidsutsikter

Det är tydligt att Meta satsar på framtiden med sin betoning på AGI och dess potential att transformera inte bara företaget utan även teknologilandskapet i stort. Denna riktning kommer att kräva avsevärda resurser och innovation, och med Metas senaste investeringar ligger de i framkant för AI-utvecklingen.

Men frågan är att uppnå AGI med att köpa massa krafiga AI GPU gör jobbet, Nej det är tveksamt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *