Volkswagen lägger till ChatGPT i sitt infotainmentsystem

Volkswagen lägger till ChatGPT i sitt infotainmentsyste

Det är intressant att Volkswagen har börjat integrera ChatGPT i sina bilar genom Cerence’s Chat Pro. Detta innebär att föraren nu kan interagera med ett AI-baserat chattprogram direkt från bilens infotainmentsystem.

Genom att använda Cerence Chat Pro har Volkswagen tillgång till en bredare och mer anpassningsbar användarupplevelse, samtidigt som de fokuserar på att prioritera säkerheten och användbarheten för förarna. Detta steg visar på en ökad användning av AI-teknologi inom fordonsindustrin, vilket kan förbättra interaktionen mellan förare och deras fordon.

Genom integreringen av ChatGPT i infotainmentsystemet, kan förare använda röstkommandon för att ställa frågor, få svar och utföra olika uppgifter utan att behöva ta ögonen från vägen eller händerna från ratten. Detta kan ge en mer intuitiv och bekväm användarupplevelse samtidigt som det kan öka förarens säkerhet.

Det är viktigt att notera att Volkswagen försäkrar att ChatGPT inte kommer att ha tillgång till fordonets data, och att frågor och svar raderas omedelbart för att garantera högsta möjliga dataskydd. Detta belyser deras åtagande att skydda användarnas personliga integritet och säkerhet.

cerence.com

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *