Volkswagen har integrerat ChatGPT AI-teknik i sina senaste bil-modeller

Bild från Volkswagen – Volkswagen har integrerat ChatGPT AI-teknik i sina senaste bil-modeller
 • Volkswagen-modeller med den nya infotainmentsystemet är nu utrustade med ChatGPT.
 • ChatGPT kan nås via IDA-röstassistenten och erbjuder fler funktioner än tidigare röstkontroll.
 • Kunder kan få sökresultat upplästa och interagera med bilen på ett naturligt sätt.
 • Tekniken är tillgänglig på fem språk och kan användas utan extra konto eller app.
 • ChatGPT har ingen åtkomst till fordonsdata och alla frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa dataskydd.
 • Tekniken visades upp på CES 2024, stöder fem språk och ger en sömlös användarupplevelse utan att behöva ett extra konto eller app.
 • Samarbete med Cerence Chat Pro säkerställer korrekta och relevanta svar på användarfrågor genom ChatGPT-integration.

Volkswagen har nyligen integrerat ChatGPT-tekniken i flera av sina bilmodeller, vilket markerar en betydande utveckling inom bilföretagets teknik för röstassistenter och informationshämtning. Denna integration gör det möjligt för användare att interagera med bilen på ett mer naturligt sätt genom att använda den befintliga röstassistenten IDA för att ställa frågor om olika ämnen, från turismattraktioner till matematikproblem. Detta sker utan att föraren behöver ta blicken från vägen, vilket bidrar till en säkrare körupplevelse.

Följande Volkswagen-modeller har ChatGPT integrerat:

 • Alla nya elektriska ID.-modeller
 • Nya Golf
 • Nya Tiguan
 • Nya Passat

För att använda denna funktion krävs ingen ytterligare registrering eller appinstallation för de som redan har ett konto för VW Connect eller VW Connect Plus. Assistenten aktiveras antingen genom att säga ”Hello IDA” eller genom att trycka på en knapp på ratten. Om en fråga inte kan besvaras av Volkswagens eget system skickas den anonymt vidare till ChatGPT, vars svar sedan läses upp i Volkswagens välkända röst. Det är viktigt att notera att ChatGPT aldrig får tillgång till bilens data, och alla frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa dataskydd.

Tekniken finns tillgänglig på fem språk: engelska (USA), engelska (Storbritannien), spanska, tjeckiska och tyska. Integrationen av ChatGPT i Volkswagens bilar har möjliggjorts genom ett samarbete med Cerence Inc., en global ledare inom bil-AI-lösningar. Denna utveckling gör Volkswagen till en av de första stora tillverkarna som integrerar ChatGPT i sina fordon, vilket understryker företagets innovativa inställning och dess strävan efter att göra teknologin tillgänglig för en bred publik.

Förutom att erbjuda en rad nya funktioner som går utöver tidigare röststyrningsmöjligheter, markerar denna integration också Volkswagens engagemang för digitalisering och innovation. Genom att integrera ChatGPT i sina bilar visar Volkswagen hur de använder artificiell intelligens för att förbättra användarupplevelsen och göra bilkörningen mer interaktiv och informativ.

Volkswagen ChatGPT

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *