Vilka är de bästa investeringsmöjligheterna för AI?

När det gäller investeringar inom AI finns det flera möjligheter som står ut på marknaden. Generellt faller AI-aktier inom två kategorier: stora teknikbolag som investerar i eller samarbetar med AI-utvecklare och små experimenterande bolag som är helt inriktade på AI-utveckling.

Topp AI-aktier

Enligt uppgifter från Indxx Global Robotics & Artificial Intelligence Thematic Index, här är de tre bäst presterande AI-aktierna baserat på ett års avkastning:

  • NVIDIA Corp (NVDA) med en avkastning på 218.13%
  • Symbotic Inc (SYM) med en avkastning på 185.14%
  • Upstart Holdings Inc (UPST) med en avkastning på 68.79%

Dessa siffror är aktuella per den 1 februari 2024 och är avsedda endast för informationsändamål.

Investera i AI-aktier

Att investera i individuella AI-aktier kan potentiellt erbjuda höga avkastningar, men kräver även att man tar på sig mycket risk, och att man lägger ner en del arbete på förundersökning och forskning.

Ett annat alternativ är att investera i AI-aktier via sammanlagda börshandlade fonder (ETF:er) som fokuserar på AI. Man kan hitta dessa ETF:er genom att använda en ETF-sökare och söka efter ”artificial intelligence”, ”machine learning”, ”AI” och liknande termer.

Det finns diskussioner om att marknaden eventuellt kan vara överentusiastisk när det gäller potentialen hos AI just nu. Vissa små företag har sett snabba ökningar i sina aktiekurser efter att ha omnämnts i någon typ av AI-relaterade nyheter. Dock poängterar experter att man bör tänka noggrant innan man investerar i individuella aktier eller smalt inriktade ETF:er.

För dem som är intresserade att diversifiera sina investeringar inom AI, kan även Forbes Advisor och andra finansiella rådgivare erbjuda förslag på de bästa AI-aktierna som inkluderar bolag som Nvidia, C3.ai, Palo Alto Networks och Amazon.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *