Velo AI Raspberry Pi-driven AI-cykellampa upptäcker bilar varnar cyklister om dåliga förare

Velo AI: En revolutionerande cykelsäkerhetsprodukt

Velo AI har utvecklat en innovativ säkerhetsprodukt för cyklister där kärnan av tekniken är Raspberry Pi Compute Module 4. Denna avancerade AI-cykellampa känd som Copilot, erbjuder inte bara ljus under cykelturen utan också en smart tekniklösning som förbättrar säkerheten på vägen. Med hjälp av AI och en kamera övervakar den fordonen bakom cyklisten och varnar för möjliga risker från dåliga förare.

Hur fungerar Velo Copilot?

Copilot använder Raspberry Pi Compute Module 4 som hjärna tillsammans med en specialanpassad Hailo AI-processor. Denna konfiguration gör det möjligt för enheten att köra neurala nätverk som krävs för datorseende. En fast-objektiv Arducam kamera spelar in videoupptagningar, vilket möjliggör igenkänning och analys av fordonets rörelser bakom cyklister.

💻 Raspberry Pi Compute Module 4 är en serie av små, energieffektiva datormoduler som utvecklats av Raspberry Pi Foundation. De är utformade för att användas i inbäddade system och andra applikationer där en liten och kraftfull dator behövs.

Funktioner och fördelar

Copilot är skapad för att öka säkerheten för cyklister genom att erbjuda:

  • Visuella och hörbara varningar: När ett fordon följer, närmar sig eller omkörs, får cyklisten omedelbar information.
  • AI-driven igenkänning: Enheten kan identifiera bilar, cyklar och fotgängare, och ge relevanta varningar baserat på situationen.
  • Teknologi för framtidens cykelsäkerhet: Genom innovation och smart teknik bidrar Velo AI till en säkrare cykelmiljö och erbänder cyklister en extra nivå av skydd på vägarna.

Velo AI:s Copilot representerar framstegen inom kombinationen av AI och cykelsäkerhet, och erbjuder en spännande lösning för att skydda cyklister från de risker som dåliga förare kan orsaka. Genom att föra samman avancerad teknologi och användarvänlighet är detta en produkt som har potential att revolutionera hur vi tänker på cykelsäkerhet.

velo.ai/product/copilot