USA fruktar Kinas användning av artificiell intelligens som massspionagevapen

USA fruktar Kinas användning av artificiell intelligens som massspionagevapen är en välgrundad oro med flera specifika bekymmer. Enligt källor fruktar den amerikanska regeringen att Kinas användning av artificiell intelligens i spionagemöjligheter kan leda till massiv datastöld, övervakning och skapande av omfattande persondossiers om amerikanska medborgare.

USA fruktar att Kina kan använda artificiell intelligens för att genomföra massiv datastöld från amerikanska institutioner och företag. Detta kan inkludera stöld av teknologiska patent samt data från finansinstitut, försäkringsbolag och regeringsbyråer. Dessutom kan den använda AI för att skapa omfattande personprofiler och övervaka amerikanska medborgares rörelser, hälsotillstånd och annan personlig information, vilket skapar allvarliga integritets- och säkerhetsbekymmer.

Det finns oro för att Kina genom användning av artificiell intelligens kan stjäla teknologiska hemligheter och företagshemligheter från amerikanska företag för att främja sina egna intressen och öka sin teknologiska dominan.

Läs mer

en.as.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *