Svenska cheferna fick hjälp av ai

När cheferna på ett stort svensk bolag fick hjälp av ett rekryteringsverktyg för att sålla bland ansökningar hände något – deras eget urval blev mindre inkluderande.

Det finns flera forskningsstudier och rapporter som diskuterar den här frågan och ger viktig insikt. En av de mest betydande rapporterna är en undersökning av hur svenska organisationer hanterar fördomar i rekrytering med hjälp av AI. Denna forskning ger en djupgående analys av hur AI-baserade rekryteringsverktyg kan påverka uppfattningar om fördomar bland svenska chefer.

En annan viktig rapport som är relevant för ditt intresse är en studie om jämställdhet i svenska AI-policies. Denna rapport ger information om hur förståelsen för fördomar inom policy inte tydligt artikulerar maktojämlikheter och dess påverkan på svenska organisationer.

För att få en omfattande förståelse för hur AI påverkar svenska chefer och potentiella fördomar på arbetsplatsen rekommenderas det att fortsätta utforska dessa källor samt undersöka ytterligare studier och rapporter på ämnet.

https://www.nyteknik.se/karriar/svenska-cheferna-fick-hjalp-av-ai-blev-mer-fordomsfulla/4202324

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *