Studien visar att ChatGPT är det mest använda AI-verktyget för musiker

En ny undersökning av Pirate visar att 30 % av artisterna använder AI för låtskrivande och komposition

Det senaste studien visar att ChatGPT är den mest använda AI-verktyget bland musiker för låtskrivning och komposition. Enligt undersökningen använder 30% av konstnärerna AI för låtskrivning och komposition, och ChatGPT är det föredragna verktyget för detta ändamål.

Inte bara det, utan enligt samma studie har det skett en ”revolutionär förändring” i musikbranschens användning av AI, där 25% av deltagarna redan integrerar AI i sitt arbete och 72% av dem rapporterar positiva erfarenheter med AI-verktyg.

Under undersökningen frågade Pirate musikerna var de fann AI mest användbart i skapandet av musik. Resultaten visade att 30% av musikerna fann AI användbart under låtskrivning och komposition, 21% använde AI för forskning och inspiration, 12% för beats och rytmproduktion, och 10% för att mastera spår.

Andra AI-verktyg som nämns i studien inkluderar OZONE11, LALAL.AI, och BandLab SongStarter. Dessa verktyg har olika användningsområden såsom mastering, att separera spår för remixar och sampling, samt att ge inspiration och stöd för nybörjare och för att överbrygga skrivarblockering.

Det finns en stark trend inom musikbranschen att använda AI för att förbättra kreativa processer och effektivisera arbetsflöden. Detta kan vara till nytta för producenter och musiker som söker nya sätt att skapa och utforska olika musikaliska idéer.

https://mixmag.net/read/study-finds-that-chatgpt-is-the-most-used-ai-tool-for-musicians-tech

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *