Stanford University och DeepMind Engineers har satt ihop en robot som kan laga mat och mer

Forskare vid Stanford University och DeepMind har utvecklat en robot som har imponerande förmågor, inklusive förmågan att laga mat och utföra andra avancerade uppgifter.

Enligt rapporten kan roboten inte bara laga mat utan också utföra andra betydande uppgifter som är av stor betydelse. Den representerar ett viktigt steg framåt inom forskningen kring avancerad robotteknik.

Mobile ALOHA, ett system för att imitera mobil manipulation som är bimanuell och kräver helkroppsreglering. De använder en lågkostnadsmetod för helkroppsteleoperation för att samla data och tränar sedan en agent med hjälp av beteendekloning. Genom att kombinera data från Mobile ALOHA med befintliga statiska ALOHA-dataset kan framgångsgraden för mobil manipulation förbättras med upp till 90%.

Forskarna demonstrerar autonomt utförande av komplexa mobilmanipulationsuppgifter som att steka och servera en räkbit, öppna ett väggskåp med två dörrar för att förvara tunga kokkärl, kalla på och gå in i en hiss samt skölja en använd stekpanna lätt under en kökskran.

https://mobile-aloha.github.io

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *