Stability AI har lanserat Stable Audio 2.0 en avancerad AI som skapar och transformerar ljudspår

Stability-AI

Stability AI har nyligen lanserat Stable Audio 2.0 en avancerad AI-modell som tar musikgenerering till nästa nivå genom att producera högkvalitativa ljudspår med en sammanhängande musikalisk struktur upp till tre minuter långa vid 44,1 kHz stereo. Den här uppdateringen innebär en betydande förbättring från föregångaren Stable Audio 1.0 och introducerar bland annat möjligheten till audio-to-audio-generering.

  • 🎵 Stable Audio 2.0 Stable Audio 2.0 by Stability AI är en avancerad AI för musikskapande som erbjuder högkvalitativa spår upp till tre minuter med innovativ ljud-till-ljud-generering. Användare kan nu ladda upp ljudprov och med hjälp av naturliga språkkommandon omvandla dessa prover till en mängd olika ljud. Källa
  • 🔊 Generativ ljudmodell Harmonai, ljudforskningslabbet hos Stability AI, har släppt Stable Audio, en diffusionsmodell för ljudgenerering kontrollerad av text. Stable Audio är tränad på 19 500 timmar ljuddata och kan generera ljud av hög kvalitet.

Den senaste modellen från Stability AI erbjuder användarna funktioner för generering av fullständiga spår som är klara att användas och redan strukturerade, vilket inkluderar både melodier, bakgrundsspår, stammar och ljudeffekter 4. Dessutom är det nu möjligt för användare att skapa längre musikspår än tidigare med möjlighet att generera låtar som har en inledning, en progression och ett avslut.

Skaparrättigheter och etik: Stability AI har prioriterat skaparrättigheter och etisk utveckling genom att träna Stable Audio 2.0 uteslutande på en licensierad datauppsättning från AudioSparx, vilket säkerställer att modellen bygger på lagligt erhållen och lämpligt tillskriven ljuddata. Företaget har även gett artister möjlighet att välja bort att låta sitt ljud användas i utbildningen av Stable Audio 2.0, vilket ger skapare kontroll över hur deras arbete används. Dessutom har Stability AI samarbetat med Audible Magic för att integrera avancerade innehållsigenkänningssystem (ACR) i ljuduppladdningsprocessen, vilket hjälper till att identifiera och flagga eventuellt upphovsrättsintrång

Hur skiljer sig Stable Audio 2.0 från dess föregångare Stable Audio 1.0?

Stable Audio 2.0 är en avancerad version av dess föregångare, Stable Audio 1.0, som erbjuder betydande förbättringar och nya funktioner inom AI-musikskapande. Här är några viktiga sätt som Stable Audio 2.0 skiljer sig från Stable Audio 1.0:

  • Stable Audio 2.0 introducerar banbrytande audio-to-audio-generationsteknik. Användare kan enkelt ladda upp ljudprover och med hjälp av naturliga språkprompter omvandla dessa prover till en mängd olika ljud. Denna funktion möjliggör skapandet av högkvalitativa spår upp till tre minuter långa.
  • Stable Audio 2.0 förbättrar användarupplevelsen genom mer avancerade AI-modeller och träningsdata. Genom att kurera textprompter kan användare få ännu mer ut av programmet. Den nya modellen möjliggör också generering av låtar med högre kvalitet och variation.

Genom att kombinera avancerade AI-genereringsmetoder med ökad användarvänlighet och funktionalitet, tar Stable Audio 2.0 AI-musikskapande till en ny nivå och erbjuder användarna en kraftfull och kreativ plattform för att skapa unika ljudspår.

https://www.stableaudio.com/user-guide/model-2

https://stability.ai/news/stable-audio-2-0