SoundHound förstärker chatt AI med Perplexity’s LLM för smartare röstassistans

  • Samarbetet syftar till att leverera mer exakta och komplexa webbaserade svar, förbättra realtidsfunktionalitet och integration med navigationssystem.
  • SoundHound Chat AI är för närvarande i drift i över 12 länder och stöder 18 språk, med fokus på tillgänglighet över enheter.
  • Partnerskapet kommer att positionera SoundHounds röstassistent som en stor konkurrent till Google Assistant och Alexa.
  • Den förbättrade Chat AI implementeras i fordon globalt och visar på potentialen för en utbredd intelligent sökdemokratisering.
  • OpenAI går också in i det konkurrensutsatta landskapet med planer på att lansera ett AI-drivet alternativ till Google Sök.

Perplexitys senaste partnerskap med SoundHound markerar ett betydande steg framåt i utvecklingen av AI-drivna röstassistenter. Genom denna integration kommer Perplexitys stora språkmodell (LLM) att användas för att driva SoundHounds Chat AI röstassistent, vilket förväntas förbättra assistentens förmåga att hantera komplexa frågor och ge mer exakta svar baserade på realtidsdata.

SoundHound Chat AI är en nästa generations röstassistent utvecklad av SoundHound som kombinerar företagets Speech-to-Meaning®- och Deep Meaning Understanding®-teknologier med avancerade stora språkmodeller (LLM) från Perplexity. Den syftar till att ge mer exakta, uppdaterade och djupgående svar på röstfrågor jämfört med traditionella röstassistenter.

Partnerskapet mellan dessa två företag är strategiskt viktigt för båda parter. Det ger SoundHound möjlighet att erbjuda en mer kraftfull och konkurrenskraftig produkt genom att integrera Perplexitys avancerade sökfunktioner, vilket gör det möjligt för assistenten att svara på webbaserade frågor som statiska LLM-modeller tidigare haft svårt att hantera. Samtidigt expanderar Perplexity sin räckvidd och gör sina tjänster mer tillgängliga för en bredare marknad genom SoundHounds distributionskanaler.

En av de mest spännande aspekterna av detta samarbete är hur det kan revolutionera användarupplevelsen. Med hjälp av Perplexitys teknologi kan SoundHound Chat AI nu ge användarna mer naturliga och intuitiva interaktioner, inklusive noggranna och aktuella svar på komplexa frågor som jämför priset på bensin vecka för vecka eller navigering till närmsta bensinstation med hjälp av integrerade navigeringssystem.

Detta partnerskap visar också på den växande trenden mot mer sofistikerade röstassistenter som kombinerar generativa AI-kapaciteter med verkliga applikationer, vilket sätter nya standarder för noggrannhet och hastighet i röstinteraktioner. Dessutom bidrar det till att göra avancerad AI mer tillgänglig på alla enheter, vilket är en del av Perplexitys långsiktiga mål.

soundhound.com/newsroom

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *