Sony Pictures kommer att använda AI för att producera filmer

Sony Pictures har meddelat att de kommer att använda artificiell intelligens (AI) för att producera filmer och TV-program på ett mer effektivt sätt. Tony Vinciquerra, VD för Sony Pictures Entertainment, betonade under en investerarkonferens i Japan att företaget är mycket fokuserat på AI och att de kommer att använda teknologin för att minska produktionskostnaderna och effektivisera produktionen av både biofilmer och TV-program.

Användningen av AI i filmproduktion har potential att drastiskt minska kostnaderna, vilket DreamWorks grundare Jeffrey Katzenberg tidigare har förutspått. Han menade att AI kan minska kostnaderna för animerade filmer med upp till 90 procent. Trots dessa ekonomiska fördelar har AI också mött kritik och oro för dess inverkan på jobb inom industrin, särskilt för röstskådespelare, konceptkonstnärer och arbetare inom visuella effekter och annan efterproduktion.

En av fördelarna är möjligheten att använda AI för att förutsäga trender inom film och TV-branschen. Genom att analysera stora mängder data kan AI hjälpa Sony Pictures att fatta informerade beslut om vilka typer av innehåll som är mest populära och därmed optimera sin produktion för att möta efterfrågan hos tittarna.

AI kan också användas för att effektivisera postproduktionen genom funktioner såsom automatisk inramning av bilder och videor. Detta kan spara tid och resurser samtidigt som det ökar kvaliteten på det färdiga materialet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *