Satya Nadella berömmer Rabbit R1 AI-assistent, jämför den med Steve Jobs iPhone-lansering

 

Microsofts vd Satya Nadella jämför Rabbit R1 AI-assistent med Steve Jobs iPhone-lansering. Nadella berömde Rabbit R1:s presentation och vision för ett agentcentrerat OS-gränssnitt och kallade det en av de mest imponerande han sett sedan lanseringen av iPhone.

Han ger beröm åt Rabbit R1 AI-assistent, och jämfört introduktionen av denna nya enhet med Steve Jobs ikoniska lansering av iPhone år 2007. Detta är en hög lovsång, med tanke på att iPhone-lanseringen ofta betraktas som en viktig vändpunkt inom mobiltekniken och digitala enheter.

Rabbit-R1-1 Hårdvarubaserad AI personlig assistent

Rabbit R1 AI-assistent

Rabbit R1 är en AI-baserad enhet som utvecklats av startup-företaget Rabbit i Santa Monica. Den är liten nog att rymmas i fickan och erbjuder ett alternativ till att hålla många appar för olika tjänster öppna på en gång. Enheten syftar till att förenkla användarupplevelsen genom att förstå och utföra uppgifter å användarens vägnar, även om dessa uppgifter involverar flera eller komplexa steg.

Enheten såldes ut inom några timmar efter lanseringen och har en pekskärm på 2.88 tum, kör på en MediaTek-processor och kan utföra en mängd olika funktioner såsom att spela musik, beställa matvaror och skicka meddelanden. R1 är baserad på en ”Large Action Model” och påstås kunna förstå användarnas avsikter och beteenden inom specifika appar, samt replikera dessa handlingar pålitligt och snabbt.

Nadellas Tankar om AI och Framtiden

Under Davoskonferensen 2024 diskuterade Nadella hur AI-teknologin utvecklas och förändrar vår interaktion med digitala enheter. Han poängterar betydelsen av genombrott inom naturliga gränssnitt och tänker sig ett avsteg från den nuvarande normen att navigera en app i taget. Nadella ser fram emot en framtid där operativsystemen är centrerade kring agenter istället för separat applikationer som hanterar alla användarinteraktioner.

livemint.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *