Samsung AI hälsocoach på Unpacked Event

Bild från Samsung

Samsung ökar sitt fokus på hälsa och välbefinnande med nya AI-drivna funktioner, vilket avslöjades under deras senaste Unpacked-event. Här är en detaljerad titt på Samsung AI Health Coach och andra hälso-relaterade tillkännagivanden:

Översikt över AI Health Coach

Samsungs AI Health Coach syftar till att förbättra hur användare spårar och förstår deras hälsodata. Detta initiativ utnyttjar stora språkmodeller (LLM) för att tolka och ge djupare insikter i personliga hälsomått, vilket erbjuder en mer personlig inställning till hälsohantering. Exempel är att analysera sömnmönster och göra samband mellan träning och sömnkvalitet.

Features and Insights

Förbättringar av sömnspårning:

  • Nya sömninsikter kommer att finnas tillgängliga på alla Samsung-enheter, drivna av Galaxy AI. Detta inkluderar förbättrade sömnpoäng, steg och coachning, samt varningar om hög hjärtfrekvens under sömnen.

Medicinsk och kosttillskottsspärring:

  • AI kommer att tillhandahålla insikter om hur läkemedel interagerar med olika faktorer som mat och erbjuder påminnelser om att ta dem, vilket integreras sömlöst med hälsodata.

Min vitalitetspoäng:

  • Liknande Garmins och Fitbits beredskapspoäng kommer Samsung att introducera ’Min vitalitetspoäng’ för att mäta daglig beredskap baserat på sömn, hjärtfrekvensvariabilitet, vilopuls och tidigare aktivitet. Galaxy AI kommer att erbjuda ’Boosterkort’ för att föreslå aktiviteter, som guidad meditation, för att förbättra beredskapen.

Kommande hälsoprodukter

Samsung antydde också ny hårdvara som kompletterar dess ekosystem för hälsospårning:

Galaxy Ring:

  • En hälsoövervakande smart ring som kommer att ge passiva hälsomått, inklusive sömn och hjärtfrekvens, och integrera med Samsung Health-appen.

Samsungs övergripande vision handlar om att bädda in AI djupare i sina mobila och bärbara produkter. Detta är en del av en bredare strategi för att förbli konkurrenskraftig med Apple och Google inom det digitala hälsoområdet.

Samsung förväntas presentera fler AI-drivna hälsofunktioner och eventuellt lansera nya hälsoenheter vid sitt efterföljande Unpacked-evenemang, troligen planerat till augusti.

Sammantaget gör Samsung betydande framsteg när det gäller att integrera avancerad AI-teknik i sina hälso- och välmåendeprodukter, och lovar smartare, mer intuitiv hälsospårning och hantering för användarna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *