Resecurity upptäcker användningen av AI-verktyg för att hota företags e-post

Resecurity en leverantör av cybersäkerhetstjänster, har identifierat ett cyberbrottssyndikat som heter GXC Team som har utvecklat ett verktyg som använder artificiell intelligens för att äventyra affärse-post.

Verktyget är känt som Business Invoice Swapper, skannar komprometterade e-postmeddelanden för att identifiera meddelanden som nämner fakturor eller inkluderar betalningsinformation.

Den ändrar sedan bankinformationen för den avsedda mottagaren med information som genereras automatiskt av gärningsmannen. Verktyget kan ersätta originalfakturan i meddelandet eller skicka den ändrade fakturan till en kontaktlista. Den innehåller också funktioner för att konfigurera e-postinställningar för att skicka ut de tillverkade fakturorna som den genererar

Denna upptäckt belyser det framväxande hotlandskapet inom cybersäkerhet, där illvilliga aktörer utnyttjar avancerad teknik som artificiell intelligens för att utföra attacker. Det understryker också vikten av robusta cybersäkerhetsåtgärder och pågående vaksamhet för att bekämpa sådana hot.

resecurity

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *