Forskare utvecklar AI för att göra internet mer tillgängligt

Forskare vid Ohio State University har forskare påbörjat utvecklingen av en artificiell intelligensagent som kan utföra komplexa uppgifter på vilken webbplats som helst med hjälp av enkla språkkommandon.

Den främsta drivkraften bakom detta arbete är att göra internet mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar, eftersom det allt mer komplexa webblandskapet kan vara svårt att navigera för vissa användare.

Genom att dra nytta av kraften hos stora språkmodeller fungerar AI-agenten liknande som hur människor beter sig vid webbläsning. Forskarna visade att deras modell kunde förstå layouten och funktionaliteten hos olika webbplatser endast genom sin förmåga att processa och förutsäga språk. Detta banar väg för en mer tillgänglig digital värld och en minskning av barriärerna för tillgång till information på internet.

Detta arbete inkluderas i forskningsinriktningar som syftar till att skapa AI-agenter som kan generalisera till helt nya webbplatser de aldrig sett tidigare. Modellen kallad Mind2Web, har tränats med över 2 000 öppna uppgifter från 137 olika verkliga webbplatser för att kunna hantera internetets ständigt utvecklande inlärningskurva. Bland de komplexa uppgifterna som testats inkluderar bokning av internationella flygresor, följa kändisar på Twitter, och information om komedifilmer på Netflix.

Denna avancerade AI-teknologi erbjuder stora möjligheter att göra internet mer tillgängligt för hela samhället, och det är ett spännande steg mot att minska digitala klyftor och göra den digitala världen mer tillgänglig för alla.

news.osu.edu

Mind2Web

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *