Raspberry Pi kommer med en AI-kit

AI-Kit-on-Pi-5
Bild från raspberrypi.com
  • Raspberry Pi AI Kit kostar $70 och inkluderar en Hailo-8L AI accelerator modul och M.2 HAT+.
  • Kitet möjliggör AI-visionapplikationer med låg latens och låga strömkrav.
  • Det finns omfattande mjukvarustöd och förinstallerade bibliotek för att underlätta utvecklingen.
  • Kitet stöder flera kameror och kan köra flera neurala nätverk samtidigt.
  • Enkla installationssteg och omfattande dokumentation finns tillgängliga.
  • Hailo har skapat en modellzoo med förtränade neurala nätverksmodeller.
  • API-stöd finns för GStreamer och Python/C++ applikationer.

Till och med Raspberry Pi kommer in på AI, Raspberry Pi har annonserat ett nytt AI-kit för $70 som ger användarna möjlighet att utföra AI-uppgifter med deras enheter.

Detta kit är speciellt utformat för Raspberry Pi 5 och inkluderar två huvudkomponenter: Raspberry Pi M.2 HAT+ och en Hailo-8L AI-accelerator modul. M.2 HAT+ är en PCI Express-tilläggsplatta som lägger till en M.2-expansionsplats på Raspberry Pi 5, vilket gör det möjligt att ansluta Hailo-8L-modulen.

Denna modul är en instegsnivå AI-accelerator som kan hantera upp till 13 biljoner operationer per sekund (TOPS), vilket placerar den framför vissa andra AI-enheter i termer av prestanda men fortfarande är överkomlig i pris jämfört med mer avancerade lösningar.

Raspberry Pi AI-kitet – Bild från raspberrypi.com

Kitet inkluderar även en termisk platta för att hjälpa till att hålla Hailo-8L sval, samt nödvändig monteringsutrustning för att fästa expansionsmodulen på din Raspberry Pi 5. Det bör noteras att Raspberry Pi själv inte ingår i det $70-kitet, utan måste köpas separat. Raspberry Pi 5 släpptes i oktober 2023 och kan hittas online för cirka $60 MSRP.

Denna nya AI-lösning från Raspberry Pi och Hailo öppnar upp för en rad olika projekt och användningsområden, särskilt inom områden som objekterkänning och bildigenkänning när den kombineras med kameraenheter. Detta gör det till ett spännande verktyg för både industriella kunder och entusiaster som vill integrera AI i sina projekt på ett kostnadseffektivt och energieffektivt sätt.

https://www.raspberrypi.com/news/raspberry-pi-ai-kit-available-now-at-70

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *