Publicis skapar 100 000 personliga filmer för personal med hjälp av generativa AI-videoverktyg

Franska holdco har använt sin årliga ”Wishes”-film som ett proof-of-concept-projekt som testar genomförbarheten av AI-genererad video.

Publicis som är ett franskt multinationellt reklam- och public relationsföretag, Har tagit sig an ett ambitiöst projekt där man skapat 100 000 personliga filmer till medarbetare med hjälp av generativa AI-videoverktyg. Detta projekt blev en verklighetskontroll för konceptet med AI-genererad video och var avsett att markera företagets positiva kommersiella resultat från förra året.

Dessa personliga videomeddelanden, där varje film innehåller ett meddelande från koncernchefen Arthur Sadoun, levereras på medarbetarnas lokala språk och använder en mängd AI-verktyg för video, text, ljud och redigering. Chefsstrategen Carla Serrano förklarade att projektet utlöstes av en önskan att markera Publicis positiva kommersiella prestationer.

Filmerna var kryddade med animationer som skapats av den generativa AI-videoverktyget Runway, där ledare inom Publicis visas involverade i olika sportaktiviteter. Texterna till varje unikt meddelande skapades med hjälp av ChatGPT och information från Publicis interna personalhanteringssystem, Marcel, användes för att personifiera varje meddelande.

Projektet var inte bara en gest för att uppmärksamma företagets framgångar, det förmedlade också en verklig tillämpning av AI-produktionsverktyg i stor skala. Serrano menar att det som kreatörer och teknologer lärde sig från detta arbete kan ge ett försprång när de börjar utföra liknande projekt för sina kunder.

Även om det var utmanande och tekniken inte är perfekt, lyckades Publicis teamet skapa 100 000 individuella filmer där varje film hade unika element trots att nyckelkomponenter var desamma över alla versioner.

Teknikföretag som Nvidia, OpenAI, ElevenLabs och HeyGen var bland de som bidrog till projektets skapande. Över 100 personer inom Publicis globala nätverk var inblandade, vilket innebär att kunskapen och erfarenheten kan komma att gagna deras klienter framöver.

publicisgroupe.com

adage.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *