Perplexitys nya ”Page” funktion skapar kompletta rapporter och artiklar åt dig

  • Användare kan skapa en sida genom att ange en prompt, till exempel ”Information om Saharaöknen.”
  • Verktyget låter användare välja en publiktyp (nybörjare, avancerad eller vem som helst) för att forma tonen i den genererade texten.
  • AI-motorn börjar svara på frågor och formar sidan direkt, men det tar ett par minuter att slutföra.
  • Användare kan skriva om, formatera om eller ta bort delar av det genererade innehållet.
  • Ytterligare avsnitt kan läggas till genom att uppmana verktyget att skriva om specifika underämnen.
  • Användare kan också infoga relevanta mediaobjekt som bilder och videor.

Perplexity har lanserat en ny funktion kallad ”Perplexity Pages” i betatestning, som syftar till att förbättra möjligheterna för innehållsskapande på sin plattform. Denna funktion är tillgänglig endast för användare som registrerat sig genom ett officiellt formulär, och företaget har redan nått det önskade antalet deltagare för denna fas.

Användare kan generera innehåll direkt på Perplexity-plattformen med hjälp av Pages-funktionen, som fungerar likt en textredigerare men drivs av AI. Användarna börjar med att ange en uppmaning och specificera målgruppens nivå – nybörjare eller expert. Baserat på detta input utför Perplexity en sökning över offentliga resurser för att generera en utkastartikel. Användarna kan sedan interagera med detta utkast genom att välja och lägga till bilder samt modifiera texten genom efterföljande frågor för att lägga till eller ta bort sektioner. 

När innehållet är färdigställt kan det publiceras på Perplexity och delas. För närvarande finns Pages-funktionen endast via webbgränssnittet, även om det skapade innehållet kan nås både på webben och iOS-plattformar. Detta tyder på att även om funktionen fortfarande befinner sig i sina tidiga stadier, har den potential att expandera och integreras mer helt över olika enheter och användargränssnitt.

Den här videoklippet visar hur pages fungerar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *