OpenAI:s nya röst verktyg Voice Engine härmar mänskligt tal från korta klipp

OpenAI webbsida

Det nya röstverktyget från OpenAI även känt som Voice Engine har skapat stor uppmärksamhet genom sin förmåga att imitera mänskligt tal med hjälp av korta ljudklipp. Detta innovativa verktyg utnyttjar avancerade AI-algoritmer för att generera naturligt klingande tal baserat på endast en 15-sekunders ljudinspelning av en specifik talare. Denna teknologi har potential att revolutionera text-till-tal-applikationer och öppnar upp nya möjligheter inom olika områden.

Det har potential att återskapa mänskliga röster och har testats med ett begränsat antal utvecklare och företag . Genom att kombinera textinmatning med en kort ljudsekvens kan Voice Engine generera tal som liknar originalets röst. Detta unika verktyg har fått stor uppmärksamhet för sin förmåga att skapa realistiska röster baserat på begränsad input.

Voice Engine har potential att användas inom olika områden såsom i röstassistenter, översättningsteknologi, röstmeddelanden och mycket mer. För att implementera röstverktyget kan användare engagera sig i konversationer med sin assistent genom röst. Användare kan också anpassa rösten genom att välja bland fem olika röster och njuta av röststöd på realtid.

OpenAI Påstår att de har infört flera försiktighetsåtgärder för att förhindra missbruk av sin röstkloningsmjukvara. Enligt OpenAI:s policy för användning av AI-modeller, implementerar de automatiserade och manuella metoder för att övervaka policyöverträdelser. Detta innebär att OpenAI aktivt övervakar användningen av deras mjukvara för att säkerställa att den används på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Dessutom har OpenAI uppdaterat applikationsgranskningsprocessen för att möjliggöra snabbare godkännande efter att utvecklare har skickat in sina applikationer, förutsatt att de följer OpenAI:s riktlinjer och policys.

Tillgången till tekniken exklusiv för utvalda företag, med tillgängliga förinställda röster och integration i ChatGPT:s Read Aloud.

openai.com – synthetic-voices