OpenAI medgrundare Sutskever startar ett nytt AI-företag som ägnar sig åt säker superintelligens

browser-openai
  • 🤖 OpenAI medgrundare Sutskever startar nytt AI-företag Ilya Sutskever, en av grundarna till OpenAI, har startat ett nytt AI-företag som heter Covariant. Företaget fokuserar på att utveckla säker superintelligens.
  • 🧠 Säker superintelligens Superintelligens är en hypotetisk form av artificiell intelligens som är överlägsen mänsklig intelligens i alla aspekter. Säker superintelligens är en typ av superintelligens som är utformad för att vara säker och ofarlig för mänskligheten.

Ilya Sutskever en av de ledande figurerna inom modern artificiell intelligens och tidigare forskningschef på Open AI, har startat ett nytt företag vid namn Safe Superintelligence (SSI). Detta företag kommer att fokusera på att utveckla säkra AI-lösningar, vilket innebär att säkerheten prioriteras över kortvariga kommersiella intressen. Sutskever lämnade Open AI i maj och har sedan dess arbetat med att etablera detta nya initiativ tillsammans med Daniel Gross och Daniel Levy. Företaget planerar att attrahera talangfulla medarbetare till sina kontor i Palo Alto, Kalifornien, och Tel Aviv, Israel.

Sutskever lämnade OpenAI i maj 2024 efter en intern konflikt där han deltog i ett misslyckat försök att avsätta OpenAIs vd Sam Altman. Hans nya företag ses som en konkurrent till OpenAI av vissa bedömare.

Vilka är SSI:s vision för säker superintelligens?

Safe Superintelligence Inc. (SSI) har en tydlig vision för säker superintelligens. De ser byggandet av säker superintelligens som vår tids viktigaste tekniska problem. För att adressera detta problem har de startat världens första renodlade laboratorium för SSI, med ett enda mål och produkt: en säker superintelligens. SSI är deras uppdrag, namn och hela produktväg, eftersom det är deras enda fokus. Teamet, investerarna och affärsmodellen är alla inriktade på att uppnå SSI.

SSI närmar sig säkerhet och kapabiliteter parallellt, som tekniska problem som ska lösas genom revolutionerande ingenjörskonst och vetenskapliga genombrott. Planen är att snabbt utveckla kapabiliteter samtidigt som säkerheten alltid hålls steget före. Denna ensidiga fokus innebär inga distraktioner från ledningsoverhead eller produktcykler, och deras affärsmodell innebär att säkerhet, säkerhet och framsteg är isolerade från kortvariga kommersiella påtryckningar. Detta gör att de kan skala upp i lugn och ro.

För att uppnå denna vision samlar SSI ett litet men kraftfullt team av världens bästa ingenjörer och forskare som är dedikerade till att fokusera på SSI och inget annat. Med kontor i Palo Alto och Tel Aviv har de djupa rötter och förmågan att rekrytera topp teknisk talang. Genom att koncentrera sig på säkerhet och kapabiliteter i tandem, siktar SSI på att göra banbrytande framsteg mot en säker superintelligens utan att låta kommersiella intressen påverka säkerhetsarbetet.

https://ssi.inc

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *