Nya verktyg ger AI-musik till SoundCloud

 

SoundCloud har nyligen ingått partnerskap med tre företag Fadr, Soundful och Voice-Swap, för att erbjuda sina användare helt nya AI-verktyg som utvidgar deras musikaliska möjligheter.

Fadr – Remix och Mashup med AI

Fadr erbjuder ett AI-verktyg för att skapa musik som kan redigera och remixa låtar. Användare kan skapa mashups och remixar av sina favoritsånger och om du har idén men saknar skickligheten eller tiden att blanda två låtar, kan Fadr göra det åt dig.

Soundful – AI-genererad Originalmusik

Soundful är ett musikgeneratorverktyg som använder AI för att producera originallåtar. Du kan be verktyget att skapa en sång som uppfyller dina behov och som är helt unik och av studio-kvalitet.

Voice-Swap – Förvandla din sångstil

Voice-Swap låter musiker bli deras favoritsångare genom sin teknik som kan omvandla en vokalstam till stilen av olika licensierade artiströster. Varje artist på deras roster är officiellt licensierad av Voice-Swap och får en 50/50 split för användningen av deras AI-röst.

Dessa integreringar kommer snart att inkludera en ”Ladda upp till SoundCloud”-knapp inbyggd i varje verktyg, vilket gör det enkelt för användare att snabbt lägga till sina AI-förstärkta skapelser på sina SoundCloud-profiler. Låtarna kommer också att vara taggade för att visa att de har skapats med respektive AI-verktyg.

SoundCloud’s VD, Eliah Seton, har uttryckt sitt stöd för dessa nya verktyg och deras potential att öppna nya kreativa vägar samt göra artisternas liv lite enklare . Företaget tar också ställning mot AI-missbruk och förhindrar att AI-bottar skrapar deras webbplats och använder sin katalog för att träna modeller.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *