Nothing OS sätter ChatGPT:s röstassistent på din telefons startskärm

Nothing OS, som är det operativsystem som används på Nothing Phone (1) och Phone (2), har introducerat en ny funktion där användarna nu kan använda OpenAI:s ChatGPT som röstassistent direkt från sina telefoners snabbinställningspanel och hemskärm.

Aktivering av ChatGPT i Nothing OS

För att aktivera ChatGPT som röstassistent på en Nothing Phone behöver användaren först installera den officiella ChatGPT-appen från Google Play Store. Efter att ha använt röstchattfunktionen åtminstone en gång inom appen kan användaren sedan lägga till denna genväg i både snabbinställningspanelen och snabbinställningswidgeten. Genom att växla detta tillägg på kan ChatGPT-assistenten aktiveras snabbt och redo för röstkommandon från hemskärmen.

Denna nya funktion ger bekvämlighet för användare eftersom de inte längre behöver öppna appen för att interagera med ChatGPT. Den placeras lättillgängligt direkt på hemskärmen vilket gör att det går snabbt och enkelt att starta ChatGPT för att ställa frågor eller få assistans.

Konkurrens med andra röstassistenter

ChatGPT-assistenten som nu är tillgänglig genom Nothing OS jämförs med befintliga röstassistenter som Google Assistant och Apple’s Siri. OpenAI, som ligger bakom ChatGPT, arbetar även på att låta användare göra ChatGPT till sin standard AI-assistent på Androidtelefoner. Detta skulle placera OpenAI i direkt konkurrens med företag som Google.

androidcentral.com

gadgets360.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *