Napster PlaylistGPT integrerar ChatGPT i skapande av spellistor

PlaylistGPT gör det möjligt för fans att skriva in sin önskade spellistabeskrivning som en ChatGPT-prompt, från vilken Napster kommer att leverera en AI-genererad titel, spellista, beskrivning och anpassade konstverk.

Napster musikströmningstjänsten (Det är inte samma Napster som engång i tiden) har nyligen tagit ett spännande kliv in i AI-världen genom att integrera OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa användare att skapa sina idealiska spellistor. Det nya verktyget kallat PlaylistGPT tillåter användare att ange en beskrivning av den spellista de önskar som en ChatGPT-prompt. Därefter levererar Napster en AI-genererad titel, spellista, beskrivning och även anpassat konstverk.

PlaylistGPT är designat för att vara en sömlös del av Napster-upplevelsen. Användare som är prenumeranter kan spara sina AI-genererade spellistor direkt på sina konton för lyssning. De som inte är prenumeranter har fortfarande möjlighet att lyssna på 30 sekunders klipp från låtarna i de genererade spellistorna.

Detta initiativ löser tidigare utmaningar där ChatGPT kunde föreslå en lista med låttitlar utan möjligheten att faktiskt konvertera dessa förslag till en fungerande spellista. Genom PlaylistGPT blir det nu möjligt att inte bara föreslå låtar men även att direkt lyssna på dem.

Framtid för artister på Napster

Utöver PlaylistGPT kommer Napster också att lansera virtuella utrymmen där artister kan interagera med sina fans på olika sätt, som att släppa singlar, chatta och dela både digitala och fysiska varor. Det bygger på Vlassopulos erfarenhet från Roblox där liknande online-evenemang tidigare har organiserats med framgång.

Om du är intresserad av att utforska PlaylistGPT och skapa din egen AI-genererade spellista kan du besöka den officiella webbplatsen för PlaylistGPT via Napster Labs.

https://playlistgpt.napster.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *