Mozilla introducerar AI-funktioner i Firefox Nightly

 • đŸ€– Mozillas AI-funktioner i Firefox Nightly Mozilla har introducerat de första AI-funktionerna i Firefox Nightly, en experimentell version av webblĂ€saren. Dessa funktioner inkluderar en AI-driven översĂ€ttare, en AI-assistent som kan svara pĂ„ frĂ„gor och en AI-genererad sammanfattning av webbsidor.
 • 📝 AI-översĂ€ttare AI-översĂ€ttaren kan översĂ€tta webbsidor till över 100 sprĂ„k. Den Ă€r baserad pĂ„ Googles översĂ€ttningsmotor och Ă€r utformad för att ge exakta och naturliga översĂ€ttningar.
 • 💬 AI-assistent AI-assistenten kan svara pĂ„ frĂ„gor om en mĂ€ngd olika Ă€mnen. Den Ă€r baserad pĂ„ Googles AI-assistent och Ă€r utformad för att ge informativa och hjĂ€lpsamma svar.
 • 📑 AI-genererad sammanfattning AI-genererad sammanfattning kan ge en kort sammanfattning av en webbsida. Den Ă€r baserad pĂ„ Googles AI-sammanfattningsmotor och Ă€r utformad för att ge en snabb överblick över innehĂ„llet pĂ„ en webbsida.

Mozilla har nyligen meddelat att de börjar testa sina första generativa AI-funktioner i Firefox Nightly. Detta Àr ett steg mot att skapa en webblÀsare som ger anvÀndarna möjlighet att vÀlja sin egen vÀg och utforska internet utan kompromisser, samtidigt som de skyddar anvÀndarnas integritet och erbjuder meningsfullt val. Dessa tester Àr en del av Mozillas lÄngvariga forskning och advokaty för att bygga pÄlitlig AI.

AI-chattbot i sidofÀltet

En av de mest framstÄende funktionerna som Mozilla planerar att introducera Àr en AI-chattbot som integreras i webblÀsarens sidofÀlt. Detta kommer att vara en vidareutveckling av sidofÀltet, dÀr anvÀndarna kan lÀgga till en chattbot efter eget val. Denna funktion kommer att göra det möjligt för anvÀndarna att snabbt komma Ät chattboten under surfningen, vilket förbÀttrar produktiviteten och anvÀndarupplevelsen.

VÀlj din favorit chatbot frÄn den hÀr listan över leverantörer: 4 LLM

 1. ChatGPT – KrĂ€ver OpenAi login.
 2. Google Gemini – KrĂ€ver Google login.
 3. HuggingChat – Kan anvĂ€ndas direkt
 4. Mistral – KrĂ€ver login.

Mozilla betonar vikten av att erbjuda anvÀndarna valfrihet och integritet nÀr det gÀller AI-funktioner. Alla AI-tjÀnster som integreras i Firefox kommer att vara opt-in, vilket innebÀr att anvÀndarna sjÀlva mÄste vÀlja att aktivera dem. Dessutom kommer Firefox inte att begrÀnsas till endast en leverantör av AI-tjÀnster, vilket ger anvÀndarna möjlighet att vÀlja mellan olika alternativ baserat pÄ deras preferenser och behov.

Ansvarsfull AI

Mozilla har en tydlig vision för ansvarsfull AI och har kritiserat bristen pÄ transparens och integritet i nuvarande AI-lösningar. Genom att erbjuda AI-funktioner som Àr opt-in och individuellt valbara, strÀvar Mozilla efter att skapa en mer ansvarsfull och etisk AI-upplevelse för sina anvÀndare. Detta inkluderar att sÀkerstÀlla att anvÀndardata förblir privat och att AI-funktionerna bidrar positivt till anvÀndarupplevelsen utan att kompromissa med integriteten.

Lokal alt-textgenerering för bilder inom PDF:er

En av de banbrytande funktionerna som Mozilla introducerar Àr lokal alt-textgenerering för bilder inom PDF:er. Genom att generera alt-text lokalt pÄ anvÀndarens enhet, ser Firefox till att anvÀndardata förblir privat. Syftet med denna funktion Àr att göra bilder mer tillgÀngliga för anvÀndare som anvÀnder skÀrmlÀsare. Mozilla planerar att fortsÀtta investera i lokala modeller som förbÀttrar anvÀndarupplevelsen utan att Àventyra integriteten.

firefox-nightly-ai-chat

Hur kan anvÀndare delta i experimentet med AI-tjÀnster i Firefox Nightly?

För att delta i experimentet med AI-tjÀnster i Firefox Nightly behöver anvÀndarna bara följa nÄgra enkla steg:

 1. HÀmta Firefox Nightly: Först och frÀmst mÄste anvÀndarna ladda ner och installera Firefox Nightly, den experimentella versionen av Firefox dÀr AI-tjÀnsterna testas.
 2. Besök InstÀllningar: NÀr Firefox Nightly Àr igÄng, navigera till instÀllningarna i webblÀsaren.
 3. Hitta experimentet: I instÀllningarna bör det finnas en avsnitt som refererar till experimentet med AI-tjÀnster. Det kan vara under avsnittet för avancerade instÀllningar eller experimentella funktioner.
 4. Aktivera opt-in: AnvÀndarna mÄste sedan aktivera opt-in för att delta i sjÀlva experimentet. Detta innebÀr att de gÄr med pÄ att testa och anvÀnda de olika AI-tjÀnsterna som erbjuds i Firefox Nightly.
 5. Ge feedback: Efter att ha anvÀnt AI-tjÀnsterna uppmuntras anvÀndarna att ge feedback till Mozilla för att förbÀttra och forma framtida utveckling.

ai-services-on-firefox

experimenting-with-ai-services-in-nightly

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *