MidJourney planerar att skapa ett AI-världssimuleringsverktyg i full 3D

AI världssimuleringsverktyg full-
3D

MidJourney en plattform för generering av artificiell intelligens (AI) bildinnehåll, utvidgar sitt fokus för att omfatta skapandet av nya modeller för 3D, video och realtidsskapande som kan simulera hela världen. Detta initiativ markerar en spännande utveckling bortom deras nuvarande kapacitet att generera bilder, mot att skapa en ”virtuell sandlådevärld” där användare kan bygga videospel eller filma filmer.

Innovation bortom bilder

Grundad av David Holz en serieföretagare har MidJourney snabbt utvecklats sedan dess första öppna beta lanserades i juli 2022. Med utgivningen av deras kraftfulla v6-modell i december förra året, omtalades att den kommande v7-modellen skulle vara ett ännu större språng. De nuvarande innovationerna och uppgraderingarna involverar inte endast att förbättra bildgenereringen utan sträcker sig även till att inkludera 3D-objekt och miljöer som kan interageras med i realtid.

Definierad som mer än bara en modern tolkning av metaverset avser Holz att skapa en sandlåda där det endast är fantasin som sätter gränser. Användare kommer att kunna skapa videospel, filma och skapa innehåll i en helt simulering av den verkliga världen.

Detta initiativ är inte begränsat till spelutveckling eller filmproduktion. Dess potential sträcker sig till att skapa fullt interaktiva virtuella miljöer där framtida sci-fi-filmer potentiellt kan filmas utan den höga kostnaden för VFX-verktyg för att skapa varje element.

Denna riktning pekar mot en framtid där AI-integration blir en central del i skapandet av digital innehåll, från spelindustrin till film och utöver det. Genom att leverera verktyg för att skapa virtuella miljöer, karaktärer och objekt baserade på textuppmaningar, omdefinierar MidJourney hur vi skapar, interagerar med och upplever digitala världar.