Microsoft lanserar Phi-3 AI med modeller för telefoner till PC

Microsoft Phi-3
  • đŸ“± Speciell Anpassning för Mobiler Phi-3 Mini Ă€r speciellt anpassad för att anvĂ€ndas pĂ„ mobiltelefoner enligt Microsofts senaste lansering.
  • đŸ’» Lokal AnvĂ€ndning pĂ„ Datorer Phi-3 Ă€r designad att vara liten nog att fungera lokalt pĂ„ bĂ„de datorer och mobiler enligt Microsofts nyligen presenterade AI-modell.

Microsoft har lanserat sin senaste Phi-3-familj av öppna AI-modeller, som markerar en viktig milstolpe inom omrÄdet för smÄ sprÄkmodeller (SLM). Med sin imponerande prestanda och kompakta storlek kan Phi-3-modellerna revolitionera hur vi interagerar med AI pÄ vÄra personliga enheter.

Vad Àr Phi-3?

Phi-3 Àr en serie AI-modeller som utmÀrker sig genom sin förmÄga att leverera kraftfull sprÄkförstÄelse och generering trots sin lilla omfattning. Den minsta modellen, Phi-3 Mini, bestÄr av endast 3,8 miljarder parametrar men kan ÀndÄ prestera pÄ nivÄer som tidigare endast var möjliga för större modeller som GPT-3.5.

Phi-3 har trÀnats med enklare material Àn andra AI-modeller, inklusive barnböcker. Detta har gjort den till en mer tillgÀnglig och anvÀndbar AI-modell för en bredare publik. Microsoft har Àven skapat nya barnböcker med hjÀlp av andra AI-modeller för att sÀkerstÀlla tillrÀckligt med trÀningsdata för Phi-3.

SmÄ modeller som Phi-3 erbjuder flera viktiga fördelar. De krÀver mindre berÀkningsresurser, vilket gör dem mer kostnadseffektiva och energisnÄla. Dessutom kan de köras lokalt pÄ enheter som smartphones och bÀrbara datorer, vilket eliminerar behovet av en internetuppkoppling och sÀkerstÀller integritet.

En av de stora fördelarna med Phi-3 Àr dess förmÄga att fungera vÀl pÄ lokala enheter med begrÀnsade resurser. Till exempel kan Phi-3-mini köras bekvÀmt med mindre Àn 8GB RAM och kan producera tokens med en rimlig hastighet Àven pÄ en vanlig CPU. Detta gör den lÀmplig för enheter som Raspberry Pi, vilket understryker dess flexibilitet och anvÀndbarhet i en bredare uppsÀttning av applikationer.

Phi-3 har ocksÄ visat sig vara en förbÀttring jÀmfört med tidigare modeller i termer av resonemangsförmÄga, bÄde nÀr det gÀller vanligt förnuft och logiskt resonemang. Detta har visats i akademiska benchmarks, dÀr Phi-3-mini har jÀmförts med andra modeller som phi-2, Mistral-7b-v0.1, Mixtral-8x7b, Gemma 7B, Llama-3-instruct-8b, och GPT-3.5. Dessa benchmarks har visat att Phi-3-mini kan prestera vÀl pÄ standardiserade tester för resonemangsförmÄga, vilket indikerar dess förmÄga att hantera komplexa uppgifter med hög noggrannhet.

AnvÀndningsomrÄden

Tack vare sin storlek och prestanda har Phi-3-modellerna ett brett spektrum av potentiella anvÀndningsomrÄden. De kan integreras i mobila applikationer för naturlig sprÄkbearbetning, som virtuella assistenter och översÀttningsverktyg. De kan ocksÄ anvÀndas för innehÄllsgenerering, som textsammanfattning och skapande av kreativt innehÄl.

news.microsoft – the-phi-3-small-language-models-with-big-potential

huggingface.co – Phi-3 family of models

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *