Microsoft kommer att lansera de första AI-pc den 21 mars

Microsoft AI-pc

Microsoft planerar att lansera sina första AI-drivna datorer Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 under ett evenemang den 21 mars. Dessa nya enheter representerar Microsofts första försök inom kategorin AI-PC och kommer att erbjuda speciella AI-funktioner som är tänkta att stärka och förbättra Windows 11:s förmågor senare under året. Med fokus på att föra AI-teknologin närmare användarens vardag, markerar dessa enheter ett viktigt steg mot integreringen av mer avancerade och interaktiva AI-erfarenheter i konventionell datoranvändning.

  • Lansering av Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 förväntas, med en Arm-variant möjlig för den senare.
  • Nya enheter som inkluderar avancerade AI-funktioner, drivna av 14:e generationens Intel Core Ultra och Qualcomm Snapdragon X Elite-chip med NPU:er.
  • Event för att visa upp AI-förbättringar för Windows 11 och Copilot, med betoning på integration i NPU-utrustade enheter.
  • Potentiell avslöjande av Windows 11 24H2, nästa stora OS-uppdatering, under evenemanget.
  • Presentationen kommer att finnas tillgänglig online från kl. 9.00 PDT och täcks av Mashable.

Surface Pro 10 förväntas bibehålla en design som liknar föregående modell men med en uppgraderad OLED-skärm som stödjer HDR-innehåll och är ljusare, medan Surface Laptop 6 kommer att visa en mer märkbar designförändring med tunnare skärmkanter och avrundade hörn. Bägge enheterna kommer att skeppas med nya Intel Core Ultra och Qualcomm Snapdragon X Elite-baserade processorer, som innehåller nästa generations neurala bearbetningsenheter (NPUs) för förbättrad AI-prestanda, vilket möjliggör betydande prestanda- och effektivitetsvinster jämfört med tidigare generationers Surface Pro och Surface Laptop-modeller.

Dessa nya Surface-enheter kommer inte bara att kännetecknas av maskinvara som är optimerad för AI-funktioner men kommer också att vara bland de första att stödja en rad nya AI-funktioner i Windows 11, inklusive en ”AI Explorer” som erbjuder avancerad Copilot-funktionalitet och en inbyggd historik/tidslinjefunktion som gör det möjligt för användare att söka i sitt datoranvändande med naturligt språk.

Denna utveckling markerar en viktig milstolpe för Microsoft när företaget strävar efter att leda in i en ny era av AI-integrering i persondatorer, vilket ytterligare stärker dess engagemang för att utöka gränserna för vad som är tekniskt möjligt inom mjukvaru- och hårdvarudesign.

windowscentral.com