Microsoft har introducerat Copilots avancerade AI-funktioner i Teams

Microsoft-Copilot

Microsoft har meddelat en rad nya AI-baserade funktioner för sin kommunikationsplattform Teams som syftar till att förbättra samarbetet och hybridmötesupplevelsen. Dessa förbättringar kommer att börja rullas ut i maj.

Förbättrad Copilot i möten

Copilot i möten kommer nu att tillhandahålla information och insikter från både mötestranskriberingen och möteschatten. Detta ger en mer fullständig översikt över vad som diskuterades under mötet, oavsett om det var tal eller skrift. Copilot kan hjälpa dig att sammanfatta och prioritera viktiga punkter, skapa uppgifter och hantera åtgärdspunkter.

  • 🔗 Microsoft 365 Copilot i Teams Microsoft har introducerat avancerade AI-funktioner i Teams, inklusive Copilot i Teams Phone och Teams chat, för att hjälpa dig hantera samtal och skriftliga konversationer.
  • 📹 AI-funktioner för Teams Du kan använda AI-funktionerna om din copilot är markerad som Klassisk eller om du skapade din copilot i Teams-appen före den 23 maj 2023. Microsoft Copilot Studio värdar flera AI-modeller och AI-förmågor på en enda tjänst.
  • 💬 Microsoft Copilot i Word, Excel och mer För att få tillgång till Copilot i Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote behövs en Microsoft 365 Personal eller Family-prenumeration på PC, Mac och iPad. Copilot i Excel är tillgänglig för förhandsvisning endast på engelska.

Integrering med Teams-chat

Från maj kommer Copilot även att integreras i Teams-chatten. Med denna funktion kan du be Copilot om en sammanfattning av en konversation du missat eller fråga om insikter från tidigare diskussioner. Copilot kan också hjälpa dig att formulera svar och dela viktig information med dina kollegor.

För att förbättra distansmöten kommer Microsoft att lägga till AI-baserade funktioner för ljud och video. Detta inkluderar brusreducering, virtuella bakgrunder och förbättrad röstigenkänning. Dessa funktioner syftar till att skapa en mer inkluderande och störningsfri mötesmiljö.

Åtkomst och distribution

De nya Copilot-funktionerna kommer att vara tillgängliga för både Teams Premium-användare och de som prenumererar på Copilot för Microsoft 365. IT-administratörer kan hantera och distribuera funktionerna via Microsoft 365-portalen.