Microsoft gör sin AI-drivna läscoach gratis

Microsoft har nyligen gjort sin AI-baserade läscoach, Reading Coach, tillgänglig gratis för alla med ett Microsoft-konto. Tjänsten, som ger användarna personligt anpassad lästräning, kan nu nås via webben i en förhandsversion. Dessutom kommer en Windows-app att släppas snart, och till våren planerar Microsoft att integrera Reading Coach med lärplattformar som Canvas

Funktioner i Reading Coach

Reading Coach bygger på Reading Progress, ett tillägg för Microsoft Teams för utbildning, designat för att hjälpa lärare att främja läsflöde hos sina elever. Reading Coach fungerar genom att elever identifierar ord de har svårast för och tillhandahåller verktyg som stödjer självständig och individualiserad övning. Dessa verktyg kan inkludera text-till-tal, stavelser och bildordböcker baserat på lärarens preferenser.

Att använda Reading Coach

För att använda Reading Coach kan intresserade besöka coach.microsoft.com och prova verktyget. Webbtjänsten är gratis och en Windows-app kommer snart att vara tillgänglig. Den framtida integrationen med tredjepartssystem innebär att lärare kommer att kunna använda appen tillsammans med sina befintliga lärplattformar.

Reading Coach ses som ett steg framåt i att erbjuda personaliserad, engagerande och transformativ läsupplevelse för eleverna. Trots några pedagogers farhågor att ingen verktyg är helt felfri för att mäta förståelse, ser många lärare ändå inte att verktyg som Reading Coach kan vara skadliga.

Reading Coach är en personlig läscoach som hjälper elever med att läsa genom att erbjuda anpassad träning, stöd för dyslexi och belöningar för framsteg. Läscoachen använder också AI för att skapa egna berättelser tillsammans med eleverna och för att erbjuda ytterligare träning på utmanande ord.

https://educationblog.microsoft.com/en-us/2024/01/unlocking-productivity-and-personalizing-learning-with-ai

https://coach.microsoft.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *