Microsoft avslöjar nya AI-drivna datorer och funktioner på sin Build-utvecklarkonferens

Microsoft Build 2024, det viktigaste utvecklarevenemanget, är utrustat för att fängsla teknikgemenskapen med en blandning av tillkännagivanden som förväntas forma den framtida teknikbanan, särskilt med fokus på artificiell intelligens (AI), ny hårdvara och potentiella mjukvaruuppdateringar.

💻 Microsofts AI-drivna datorer Microsoft presenterade en ny klass av AI-drivna datorer och dess AI-assistent, Copilot, på sin årliga Build-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar funktioner som Windows Recall.

🔧 Funktioner på Build Developer Conference Microsoft introducerade nya Copilot+PC Surface-enheter och AI-drivna produkter på sin årliga Build-konferens i Seattle.

🚀 AI-uppgraderingar från Microsoft Microsoft förväntas presentera AI-uppgraderingar på sin årliga Build-utvecklarkonferens, inklusive nya och förbättrade AI-funktioner för Copilot i Windows.

Microsoft har nyligen avslöjat nyheter på sin Build-utvecklarkonferens, inklusive nya AI-drivna datorer och funktioner. Vid konferensen visade de upp en ny klass av AI-drivna persondatorer samt sin AI-assistent, Copilot. Dessa Copilot+ PC-modeller är framtagen av HP, Dell, Samsung, Acer, Asus och Lenovo och drivs av Qualcomm. Microsoft introducerade även Recall-funktionen på dessa nya datorer, vilket innebär en innovation inom minnes- och produktivitetsfunktioner.

Förutspådda AI-uppgraderingar på Build-utvecklarkonferensen inkluderar förbättrade AI-funktioner för Copilot i Windows. Dessutom kommer AI-verktyg och Bing-funktioner att få en framträdande roll för utvecklare på denna konferens, vilket öppnar upp möjligheter för nya generativa AI-applikationer på Microsoft Azure.

 Integrationen innebär att Copilot kommer att ha förmågan att ”minnas” allt du gör på din dator och hjälpa till med att avgöra vad du vill göra härnäst. Detta nya verktyg, känt som Windows Recall, ger assistenten en ”fotografisk minne” av användarens virtuella aktivitet. För att skydda användarnas integritet erbjuder Microsoft möjligheten att filtrera bort det de inte vill spåras, samt att hålla spårningen på enheten själv.

  • Potentiella integritetsproblem Denna funktion har väckt oro för potentiella integritetsproblem. Vissa användare är oroliga för att Microsoft kommer att använda denna information för att spåra dem eller sälja den till annonsörer.
  • Fördelar med personalisering Trots integritetsproblem ser vissa användare fördelarna med personalisering. En personlig AI-chatbot kan vara ett användbart verktyg för att få information och slutföra uppgifter.

Denna satsning på AI-datorer och funktioner kan tyda på Microsofts strävan att driva innovation och produktivitet framåt genom att integrera avancerad AI-teknik i sina produkter och tjänster. Med dessa senaste utvecklingar kommer användare att kunna dra nytta av ökad produktivitet och nya möjligheter som möjliggörs genom kraften i artificiell intelligens.

Vilka AI-funktioner erbjuder Copilot+ PC?

Recall: En funktion som låter dig hitta innehåll du har visat på din enhet genom att ta snapshots av din aktiva skärm varje några sekunder. Dessa snapshots är krypterade och lagras på din hårddisk.

Cocreator: En funktion som låter dig använda text- eller bildpromptar för att generera tolkningar av din vision. Cocreator översätter din prompt till engelska för att skapa de mest exakta bilderna.

Live Captions: En funktion som låter dig översätta ljud- och videoinnehåll till engelska undertexter från 44 olika språk.

Automatic Super Resolution (Auto SR): En funktion som automatiskt förbättrar bildfrekvensen och detaljerna i spel i realtid.

Windows Studio Effects: En samling AI-drivna videoeffekter för videokonferenser, inklusive Creative Filters, Portrait Light, Eye Contact, Portrait Blur och Voice Focus. Dessa effekter förbättrar ljud- och videokommunikationen.

https://www.microsoft.com/en-us/windows/copilot-plus-pcs

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *