Microsoft avslöjar Face Check för säker identitetsverifiering

Microsoft-Face-Check digital dentitetsplattform

Microsoft har nyligen avslöjat en ny funktion för sin digitala identitetsplattform Entra Verified ID, nämligen Face Check. Denna funktion är en del av Microsofts expansion av digital identitetsverifiering och är utformad för att tillhandahålla hög tillförlitlighet i användarverifieringar genom att matcha en användares selfie med deras identifieringsdokument, som ett körkort eller pass i realtid.

Face Check bygger på Azure AI-tjänster och är en funktion som bidrar med ett kritiskt lager av tillit genom att matcha en användares realtids-selfie och fotot från deras identifieringsdokument. För att förbättra användarnas privatliv delas bara matchningsresultaten och inte någon känslig identitetsdata med organisationen som verifierar identiteten. Denna process förbättrar användarintegriteten samtidigt som organisationer kan vara säkra på att personen som gör anspråk på en identitet faktiskt är den de utger sig för att vara.

Kom igång med Face Check

För att börja använda Verified ID med Face Check för din organisation, kan följande steg tas:

  1. Följ en handledning för att skapa ett Face Check-klart Verified Workplace Credential.
  2. Konfigurera vem som kan begära ett Verified ID genom att välja alla användare eller specifika användargrupper.
  3. Användare kan logga in på myaccount.microsoft.com och använda det nya alternativet under sin profil för att få sitt Verified ID (med foto från Microsoft 365-profilen). Använd Microsoft Authenticator för att få ditt Face Check-klara Verified ID.

För mer information om Microsoft Entra Verified ID och Face Check kan du läsa vidare på Microsofts säkerhetsblogg eller följa dem på LinkedIn och andra sociala medier.