Meta har infört Skapat med AI etiketter för att öka transparensen i innehållsskapande

Meta har infört Skapat med AI etiketter
Bild från Meta
  • 🤖 ”Skapat med AI” Etiketter Meta har lanserat ”Skapat med AI” etiketter för att indikera när generativ AI har använts för att skapa innehåll på plattformar som Instagram. Denna åtgärd är en del av Metas engagemang för ansvarsfull implementering av AI-tekniker.
  • 🔍 AI Innehållsdetektor En AI Innehållsdetektor, såsom NeuralWriter, kan känna igen text som genererats av AI, vilket inkluderar verktyg som ChatGPT, Bard, Gemini, Llama och andra. Detta verktyg ger användare möjlighet att identifiera AI-genererad text i olika typer av innehåll, inklusive essäer och nyhetsartiklar.
  • 🔊 Metas AI Voicebox Meta har introducerat Voicebox, en avancerad AI-modell för talgenerering. Denna teknik kan användas för olika uppgifter som redigering, sampling och stilisering av ljud, och är utformad för att lära sig i sammanhanget.

Meta har implementerat ”Skapat med AI” etiketter för att främja transparent innehållsskapande på deras plattformar, såsom Facebook och Instagram. Denna åtgärd är en del av Metas strävan att öka användarnas medvetenhet om AI-genererat innehåll och manipulerad media på sociala medier. Enligt en artikel på Facebook har det genomförts undersökningar där majoriteten av respondenterna stödde idén om varningsetiketter för AI-genererat innehåll på plattformar som Meta.

Utöver detta har Meta tidigare meddelat att de ska börja märka bilder och videor som är skapade med hjälp av AI, vilket kommer att öka transparensen kring vilket innehåll som är genererat med denna teknik. Enligt en artikel på har Meta aviserat att de kommer att märka AI-genererat innehåll från olika företag som Google och OpenAI på deras plattformar.

Genom att använda dessa ”Skapat med AI” etiketter strävar Meta efter att skapa en tryggare och mer autentisk användarupplevelse samt öka medvetenheten om användningen av AI i innehållsskapande på sociala medier. Med ökad transparens och tydlig märkning kan användarna bättre förstå ursprunget och eventuella förändringar som gjorts med hjälp av AI-teknik i det innehåll de konsumerar på Metas plattformar.

Meta säger att de inför åtgärderna för att öka transparensen, men det är säkert också kopplat till de kommande valen i USA. Dessutom vill de skydda äldre användare på Facebook från bedrägerier. Det är viktigt att skapa en säker och pålitlig plattform för alla användare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *