MediaTek har rullat ut sina första processorer med inbyggd Nvidia-grafik

Bild från Mediatek

MediaTek har nyligen lanserat sina första processorer utrustade med Nvidia-grafik som är särskilt utformade för att användas i fordon. Dessa processorer som är en del av Dimensity Auto Cockpit-serien, inkluderar modellerna CX-1, CY-1, CM-1 och CV-1. Dessa system på chip (SoCs) är baserade på Arm Cortex-kärnor med den senaste Armv9 instruktionsarkitekturen, samt Nvidias nästa generations GPU som kan köra artificiella intelligens arbetsbelastningar inklusive stora språkmodeller.

MediaTek Dimensity Auto Cockpit Platforms är en avancerad AI-plattform som är utformad för att skapa framtidens fordonscockpit. Den erbjuder en bekant programvaruplattform, naturlig användargränssnitt, fördelar med Edge-AI-behandling, personlig och säker användarupplevelse, konversations-AI, underhållning och 3D-spatial sensorteknik för fordons- och passagerarövervakning.

Avancerade AI-egenskaper

Genom att integrera Nvidia-RTX grafik och nästa generations GPU accelererad AI-beräkning stärker dessa chipsets kraften i AI-drivna underhållningssystem inom fordon. Dessa processorers kapacitet gör det möjligt för fordon att erbjuda avancerade interaktivitets- och underhållningsfunktioner, som stöd för flera skärmar och högtalare, inklusive skärmar som sträcker sig över instrumentbrädan, speglar med inbyggda skärmar, Augmented Reality-head-up-skärmar samt underhållningsskärmar för baksäte.

mediatek Dimensity Auto Cockpit
Bild från Medeiatek

Här är några av de viktigaste fördelarna:

  • DRIVE OS, CUDA, TensorRT.
  • Dynamisk, intuitiv, svarar och förutser
  • Snabbare svar.
  • Bättre tillförlitlighet och tillgänglighet.
  • Större personalisering, känner igen föraren, kommer ihåg inställningar, lokalt lagrad data för säkerhet och integritet.
  • Använder naturligt språk, svarar på frågor, underhåller, privata och lokaliserade frågor.
  • Filmer med AI-förbättrad video, AAA-spel.
  • Övervakning av förare och passagerare, blickmedvetet användargränssnitt, naturliga kontroller.

Genom detta samarbete mellan MediaTek och Nvidia, ser vi en ny era av AI-drivna underhållning och säkerhetssystem i fordon som håller på att ta form vilket lovar att förbättra både förar- och passagerarupplevelsen.