London biograf ställer in premiären av AI-filmen The Last Screenwriter

🎬 AI-film ”The Last Screenwriter” ställer in premiären i London Premiären av ”The Last Screenwriter”, en film med ett AI-skrivet manus, har ställts in i London. Filmen, som skulle ha haft världspremiär på Biograf i London, har mött bakslag och kritik.

Den planerade Londonpremiären av filmen ”The Last Screenwriter” i London har ställts in efter en stark kritikstorm mot att manuset skrevs av en AI nämligen ChatGPT 4.0. Filmen skulle ha haft sin världspremiär på Prince Charles Cinema i Londons West End, men efter att ha mottagit över 200 klagomål valde cinemateatern att avboka visningen. Kritiken handlade främst om användningen av AI som ersättning för en manusförfattare, vilket väckte starka bekymmer hos många i publiken och pekade på ett bredare problem inom branschen.

Filmen regisserad av Peter Luisi och med Nicholas Pople i huvudrollen, är en schweizisk produktion som beskriver historien om en hyllad manusförfattare vars värld vänds upp och ner när han stöter på ett banbrytande AI-system för manusförfattande. Han inser snart att AI inte bara matchar hans färdigheter utan även överträffar honom i empati och förståelse för mänskliga känslor.

Trots den negativa reaktionen från allmänheten och branschen kommer det att hållas en privat visning för filmens skådespelare och team i London. Regissören Peter Luisi uttryckte sin förvåning över reaktionerna och hävdade att projektet var tänkt som en bidrag till diskussionen om AI:s roll inom filmindustrin. Han betonade också att ingen kommer att tjäna pengar på filmen, som kommer att finnas tillgänglig gratis online efter den privata visningen.

Trailern för The Last Screenwriter

Detta incident illustrerar de etiska och professionella frågor som uppstår när AI börjar ta över traditionellt mänskliga roller, särskilt inom konstnärliga discipliner som filmproduktion. Medan teknologins framsteg erbjuder nya möjligheter, väcker det också frågor om autenticitet, kreativitet och arbetsförhållanden inom industrin.

Men jag är nyfiken nu och vill verkligen se den här filmen och se resultatet av AI-skriven story. Är inte du också nyfiken?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *