Kin.arts revolutionerande AI-säkra portföljplattform för konstnärer

Kin.art är en innovativ online plattform som skapats för att skydda konstnärers arbete från att olovligen användas i AI-modellers träning. Plattformen är en av de första i sitt slag och utvecklades för att ge konstnärer kontroll över sina verk och säkerställa att deras rättigheter respekteras i en tid där generativ AI och dess träningsmetoder kan utnyttja kreativt material utan upphovsmannens tillstånd.

Hur Kin.art fungerar och skillnader från andra skyddsverktyg

Kin.art använder en tvåfrontsmetod för att skydda konstnärers arbete. För det första används bildsegmentering, en etablerad maskininlärningsteknik som delar upp konstnären bild i mindre delar.

Tekniken används för att ”förvirra” algoritmer som kan vilja skrapa bilden genom att göra bilden oordnad i datorns ögon, men den ser likadan ut som konstnären avsett för det mänskliga ögat. Om bilden laddas ner eller sparas utan auktorisation, kommer den också att visas med ytterligare ett lager av förvirring.

Det andra skyddet är ”etikett-fuzzing” som skapar förvirring i de etiketter som är associerade med bilden, som titel eller beskrivning. Det gör det tekniskt omöjligt för AI träningsalgoritmer att korrekt lära sig vad som finns i bilderna och därigenom förkasta data och inte inkludera den i modellen från början.

Kostnadsfritt verktyg med extra funktioner

Kin.art är kostnadsfritt för konstnärer att använda: de behöver bara skapa ett konto på Kin.art webbplats och ladda upp sina verk. Artister har möjligheten att slå på eller stänga av AI-skyddet för de verk de väljer. För att finansiera sin tillväxt, planerar Kin.art att sätta en ”låg avgift” på konstverk som säljs eller monetariseras genom e-handelsfunktioner som är inbyggda i deras onlineplattform.

Kin.art är inte bara en skyddslösning utan också ett förvaltningsverktyg för konstkreationer, och utgör därmed en central punkt för artister som önskar en trygg och säker plattform för att hantera och visa upp sina portföljer.

https://kin.art/press/ai-protection

https://kin.art

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *