Jasper förvärvar bildgeneratorn Clipdrop från Stability AI

Jasper ett uppstartsföretag baserat i San Francisco och känt för sin generativa AI-drivna marknadsföringsplattform har nyligen förvärvat bildskapande och redigeringsplattformen Clipdrop från Stability AI. Detta förvärv markerar en betydande framsteg för Jasper i deras förmåga att tillhandahålla den mest omfattande multimodala ko-piloten för företags marknadsteam.

Om Clipdrop

Clipdrop grundades år 2020 av före detta Google-anställda Cyril Diagne, Damien Henry och Jonathan Blanchet. Plattformen används av miljontals kreativa designers och varumärken över hela världen. Clipdrop erbjuder möjligheten för användarna att redigera befintliga bilder, skapa nya och utveckla ett stort antal varianter i storlek, detalj och stil. Tekniken har potential att vara en katalysator för att accelerera marknadsföringsstrategier och utveckla kreativt innehåll som stämmer överens med varumärkets identitet.

Jaspers VD, Timothy Young, betonade den visuella aspekten av marknadsföring och hur integreringen av Clipdrop kommer att främja företagets vision att vara den mest omfattande ko-piloten inom marknadsföring. Detta ger möjligheter för mer personlig marknadsföring, bättre automatisering och förbättrad optimering. Clipdrops team kommer att ansluta sig till Jasper omedelbart och fortsätta leda forskning och innovation inom multimodalitet från deras huvudkontor i Paris, vilket nu är ett nav för AI-innovation i Europa

Tillgänglighet och integration

Affären stängdes den 20 februari 2024, och för närvarande kan företagskunder få tillgång till Clipdrop genom Jaspers API. Över tid kommer funktionaliteten att integreras djupare i ko-piloten. Individanvändare kan fortfarande köpa Clipdrop som en fristående produkt via Clipdrop.co.

Det är tydligt att med detta förvärv söker Jasper att stärka sin marknadsposition och leverera ännu bättre verktyg för marknadsföringsteam världen över. Clipdrop kommer även fortsättningsvis att vara tillgängligt som en självständig produkt samtidigt som de integrerar sina kapaciteter med Jasper, vilket bådar för en ljus framtid för kreativa lösningar inom marknadsföring. Stability AI, som tidigare ägde Clipdrop, kommer också att fortsätta att arbeta med plattformen och leverera sina banbrytande modeller.

clipdrop.co

jasper acquires clipdrop