Intels nya AI-bildgenereringsapp för lokal körning

  • 💻 Intel AI Playground Intel har introducerat en ny AI-bildgenereringsapp kallad AI Playground, som är avsedd för lokal användning på datorer utrustade med Intel Arc GPU. Appen använder en AI-modell som kallas Stable Diffusion och kan generera bilder baserat på textinstruktioner.
  • 🎨 Kreativa möjligheter AI Playground erbjuder användare möjligheten att skapa unika och kreativa bilder genom att ange textinstruktioner. Appen kan generera bilder i olika stilar och format, vilket ger användare stor frihet att uttrycka sig.

Intel har introducerat en ny AI-bildgenereringsapp kallad AI Playground, som är avsedd för lokal användning på datorer utrustade med Intel Arc GPU. Denna applikation gör det möjligt att skapa och redigera bilder samt få AI-assisterade svar direkt på din dator utan behovet av kommandorader eller skript. AI Playground är utformad för att vara lätt att använda och tillgänglig gratis i sommar, optimerad för att dra nytta av Intel Xe-kärnor och de specialbyggda AI XMX-motorerna i Intel Arc GPU:er.

Några av de centrala funktionerna inkluderar:

  • Enkel installation: AI Playground installeras likt vilken annan Windows-applikation som helst, vilket eliminerar behovet av teknisk kunskap om AI.
  • Lokal kontroll: Applikationen körs lokalt på din PC, vilket innebär att alla dina data, prompter och utdata hålls privata och under din kontroll.
  • Allt-i-ett AI-hubb: Möjlighet att växla sömlöst mellan bildskapande, bildredigering och chatt med ett språkmodell utan att starta och stoppa lokala tjänsteinstanser.
  • Skapa bilder: Användarna kan skapa bilder antingen genom att bara skriva och klicka på en knapp eller genom att dyka djupare in i manuell kontroll över specifika inställningar för bildgenerering.
  • Förbättra bilder: Med hjälp av AI kan användare förbättra, reparera eller utöka bilder bortom deras gränser.
  • Hämta AI-assisterade svar: Direkt i AI Playground kan användare få hjälp av senaste LLM-modeller för att hitta svar eller sammanfatta dokument lokalt.

AI Playground är inte avsett att ersätta andra AI-projekt och applikationer, utan ses som en ingångsport till AI-världen. Det erbjuder också resurser och länkar för dem som vill ta sina AI-färdigheter till nästa nivå. För att använda AI Playground krävs en dator med antingen en Intel Core Ultra-processor med inbyggd Intel Arc GPU eller en separat Intel Arc-grafikkort med minst 8 GB vRAM-minne.

Läs mer på intel

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *