Information om OpenAI:s sökmotor projekt har läckt ut

OpenAI nya sökmotor
Bild är från Tibor Blaho på Twitter
  • OpenAI har utvecklat eller utvecklar en webbsöktjänst som heter SearchGPT (Sonic) i syfte att utmana Google. Denna tjänst kombinerar bildsökning och diverse widgets med möjligheten att använda olika GPT-modeller.
  • Tjänsten verkar ha gått in i utvärderingsfasen och använder modeller som GPT-4 Lite, GPT-4 och GPT-3.5 tillsammans med sökmotorer som Bing och andra interna alternativ.
  • Funktionen för att omskriva snippets och titlar nämns som en del av SearchGPT:s inställningar, vilket antyder en inriktning på förbättrad sökresultatkvalitet.

OpenAI arbetar troligen med en sökmotor som ska utmana Google, men det finns ingen konkret information om hur denna sökmotor kommer att fungera. Det spekuleras att den nya söktjänsten kommer att vara delvis drivet av Microsofts sökmotor Bing, eftersom Microsoft är OpenAI:s största investerare och har finansierat 10 miljarder dollar till plattformen senast året. Det är dock oklart om den nya söktjänsten kommer att vara separat från ChatGPT eller om den kommer att integreras med den.

Det finns växande trend av generativa AI-sökmotorer som erbjuder unika alternativ till traditionella sökmotorer genom att fokusera på användarspecifika behov, integritet och effektiv informationsåtervinning.

Det finns dock tvivel om att OpenAI faktiskt utvecklar en sökmotor. Det finns inga tecken på att OpenAI utvecklar sökteknologi eller har publicerat forskningsartiklar om informationshämtning (IR), vilket är en viktig del av sökfunktioner. Detta har lett till spekulationer om att OpenAI kanske inte utvecklar en sökmotor just nu, eller att det inte finns någon forskning på detta område inom OpenAI.

Man kan undra vad Microsoft tycker om en OpenAI-sökmotor, Kommer det att konkurera med Bing?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *