ID R&D avslöjar AI-verktyg för att upptäcka röstdeepfakes

ID R&D har introducerat ett verktyg för att upptäcka röstkloner och ljuddeepfakes, vilket är avsett att förebygga bedrägeri och brott och bibehålla förtroendet för digitala autenticitet. Detta verktyg är utformat för att använda artificiell intelligens (AI) för att bearbeta inspelningar av tal och avgöra om det talar av en person eller en röstklon. Användningen av röstkloner för bedrägliga syften indikerar vanligtvis brottslig avsikt.

ID R&D är en ledande röstbiometrifirma med avancerade tekniska lösningar för autentisering. Deras nyskapande lösning syftar till att bekämpa användningen av deepfake-teknik för ljud och säkerställa att röstsändningar och andra språkbaserade användargränssnitt skyddas från bedrägeri.

Det finns en ökande oro för användningen av deepfaketeknologi för att skapa falska röstsändningar och andra ljudbaserade bedrägerier, vilket gör ID R&D:s initiativ en viktig åtgärd för att skydda användare och organisationer från dessa hot.

Denna nyhet pekar på det växande användandet av AI-teknik för att hantera de komplexa hot som uppstått på grund av deepfakes, och visar hur teknikföretag arbetar för att säkerställa äktheten och integriteten hos digitala ljud.

https://www.idrnd.ai

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *