Hyundai bygger sitt eget AI-system i bilen

Nytt operativsystem, appmarknad och AI-assistent kommer 2026

Hyundai har meddelat att de kommer att släppa en Large Language Model (LLM) som kommer att vara en del av ett nytt infotainmentsystem och en AI-röstassistent i deras framtida personbilar. Detta är en del av Hyundais ’Software-defined Everything’ (SDx) strategi, som syftar till att omvandla alla rörliga enheter, flottor och ekosystem till värdefulla tillgångar genom avancerad mjukvara och AI. Det nya infotainmentsystemet kommer att ha en integrerad AI-assistent och erbjuda en appmarknad till kunderna.

Nytt Infotainment system och AI-Assistent

Hyundai Motor Group arbetar tillsammans med Naver(Naver är en sökmotor och webbportal som är populär i Sydkorea) för att skapa en Large Language Model (LLM) som kommer att integreras i kommande bilmodellers infotainment-system och AI-röstassistenter. I synnerhet tar de itu med begränsningarna hos befintliga LLM:er som inte har tillgång till viktig fordonsspecifik data, vilket begränsar deras förmåga att ge omfattande svar.

Hyundai siktar på att skapa ett ’hybrid’ system som leder generella frågor till Naver och andra AI-chatbot-tillhandahållare för svar, samtidigt som de använder Mapbox’s MapGPT för konversationella navigationsförfrågningar och Hyundais internt utvecklade röstassistent för fordonsfunktioner.

Appmarknad och öppen API

För att utöka funktionaliteten planerar Hyundai även att introducera en appmarknad för kunder. Genom att öppna upp sitt API till tredjepartsutvecklare, erbjuder företaget möjlighet att förbättra och dra nytta av det byggda systemet. Målet är att utveckla en ”killer app” som använder fordonsdatan för att ge mer till användaren.

Det nya infotainment-systemet från Hyundai med integrerad AI-assistent och en tillhörande appmarknad är ett spännande steg för företaget. Genom att samarbeta med Naver och vara öppna med sitt API, sätter de upp sig själva för att kunna erbjuda en skräddarsydd och integrerad fordonsupplevelse som kan växa och förbättras med tiden. Detta initiativ visar Hyundais engagemang i att framhäva mjukvara och teknologi som centrala delar av deras framtida fordonsstrategi.

techradar.com

One comment

  1. […] Hyundai har meddelat att de kommer att släppa en Large Language Model (LLM) som kommer att vara en del av ett nytt infotainmentsystem och en AI-röstassistent i deras framtida personbilar. Detta är en del av Hyundais ’Software-defined Everything’ (SDx) strategi, som syftar till att omvandla alla rörliga enheter, flottor och ekosystem till värdefulla tillgångar genom avancerad mjukvara och AI. Det nya infotainmentsystemet kommer att ha en integrerad AI-assistent och erbjuda en appmarknad till kunderna. […]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *