Hur Nikon, Sony och Canon bekämpar deepfakes med ny teknologi

deepfakes-ai-persona

Nikon, Sony och Canon utvecklar ny teknologi för att bekämpa deepfakes. Dessa företag arbetar med att skapa algoritmer och programvara som kan upptäcka och identifiera deepfakes, vilket är manipulerade eller förfalskade bilder och videor.

Deepfakes har blivit allt vanligare och används ofta för att skapa falska nyheter, bedrägerier och kränkningar. Genom att använda maskininlärning och artificiell intelligens kan dessa företag hjälpa till att skydda användare från att sprida och luras av deepfakes.

Bild från DeepFaceLab, DeepFaceLab är den ledande programvaran för att skapa deepfakes.

Content Authenticity Initiative

Content Authenticity Initiative är ett samarbete mellan kameratillverkare, nyhetsorganisationer och teknikföretag för att bekämpa ökningen av AI-genererade bilder. Detta initiativ syftar till att bädda in manipuleringssäkra digitala signaturer, inklusive metadata som datum, tid, plats och fotografens identitet, för att verifiera bildernas äkthet. Ledande kameratillverkare som Nikon, Sony och Canon integrerar autentiseringsteknik i sina produkter för att stödja detta initiativ.

Integration av Verify Tool

Som en del av Content Authenticity Initiative har ett webbverktyg som heter Verify utvecklats för att underlätta autentisering av bilder gratis. Det här verktyget presenterar digitala signaturer och viktiga data för att verifiera bildernas äkthet, vilket ger en värdefull resurs för yrkesverksamma och organisationer som förlitar sig på trovärdigheten hos deras visuella innehåll.

Techjättarnas ansträngningar

Förutom kameratillverkare ger även teknikjättar som Adobe och Google betydande bidrag till initiativet. Adobe har påskyndat lanseringen av sin vattenstämpel för att indikera om en bild har genererats av AI, i syfte att etablera den som den ultimata signalen om transparens i digitalt innehåll. Google har lanserat ett verktyg som heter SynthID för att upptäcka och vattenmärka AI-genererade bilder och lägga till en osynlig vattenstämpel till bildens metadata.

https://www.msn.com/en-us/money/other/how-nikon-sony-and-canon-are-fighting-deepfakes-with-new-technology/ar-AA1mh73J

https://www.pcmag.com/news/camera-companies-are-working-on-technology-to-watermark-real-images

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *