Huaweis nya bärbara dator med egenutvecklat OS och AI-chip Ascend

Huawei-MateBook-X-Pro AI

Huawei har återvänt efter flera års turbulens med förbud från västvärlden, Företaget har kämpat med att övervinna utmaningarna och återupprätta sitt varumärke efter de händelser som påverkade dess närvaro på den globala marknaden.

Med nya bärbara dator med egenutvecklat operativsystem och AI Huawei har lanserat en ny bärbar dator med ett egenutvecklat operativsystem och AI-funktioner. Datorn heter MateBook X Pro och har en 14,2-tums skärm, en 11:e generationens Intel Core i7-processor och upp till 16 GB RAM. Den har också en ny funktion som kallas Super Device, som gör det möjligt att ansluta datorn till andra Huawei-enheter, t.ex. smartphones och surfplattor, sömlöst.

Huaweis strategi för att utmana Nvidia inom AI-chipmarknaden har mötts med stöd från den kinesiska regeringen, vilket har gett företaget en betydande fördel. Kina uppskattar Huaweis bidrag till AI-teknologi och semikonduktorer, och företaget har lyckats öka sin produktionskapacitet för AI-chip genom samarbete med inhemska leverantörer. Denna strategi har gjort Huawei till en allvarlig konkurrent för Nvidia, särskilt i Kina där den inhemska AI-chipmarknaden uppskattas till 7 miljarder dollar.

Enheten stöder den senaste Pangu AI-modellen, som erbjuder artificiell intelligensfunktioner inklusive AI-minuter, AI-undertexter och AI-ögon. AI-minuter kan göra snabba inspelningar, medan AI-undertexter översätter texter i realtid. AI-ögon är en programvara för bildförbättring som kan analysera och justera bilder.

Huaweis satsning på AI Huawei har satsat stort på AI de senaste åren och har utvecklat en egen AI-chip kallad Ascend. Ascend-chippet används i Huaweis nya bärbara dator och ger den möjlighet att köra AI-applikationer snabbare och mer effektivt. Huawei har också utvecklat en egen AI-assistent kallad Celia, som kan användas för att styra datorn med röstkommandon.

Ascend 910B har visat sig vara en framstående chip inom Kina, med en betydande order från Baidu för 1 600 chips för 200 servrar. Denna utveckling visar Huaweis framsteg inom AI-chipindustrin och dess förmåga att konkurrera med globala ledare som Nvidia. Trots att Nvidia fortfarande har en ledande position inom AI-chipmarknaden, har Huaweis framsteg och stöd från den kinesiska regeringen gett företaget en stark position i marknaden. Detta har potential att förändra status quo inom AI-chipindustrin, särskilt med tanke på den intensifierade konkurrensen och den växande betydelsen av AI-teknologi global.

Huawei HarmonyOS 2 är Huaweis nya globala smarta operativsystem som låser upp nya funktioner för kommunikation mellan enheter och erbjuder innovativa funktioner för överlägsen prestanda och säkerhetsstyrning. Med HarmonyOS 2 kan du t.ex. använda din surfplatta som en expansionsbildskärm för din laptop med Extend Mode eller spegla din laptopskärm till din surfplatta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *