Grundaren av ShapeShift Erik Voorhees introducerar den nya AI-plattformen Venice AI med fokus pÄ integritet

venice-ai-chatt
  • đŸ€–För textchatt och bildskapande krĂ€vs inget konto, men det finns begrĂ€nsningar för antalet text- och bilduppladdningar per dag.
  • 🔐 Fokus pĂ„ integritet Venice skiljer sig frĂ„n andra AI-plattformar genom sitt fokus pĂ„ integritet. Plattformen anvĂ€nder sig av federerad inlĂ€rning, vilket innebĂ€r att data inte delas med nĂ„gon central server. Detta gör det möjligt för anvĂ€ndarna att behĂ„lla kontrollen över sina data och skydda sin integritet.

Erik Voorhees grundaren av ShapeShift, har introducerat en ny AI-plattform vid namn Venice, som fokuserar pÄ integritet och privatliv. Denna plattform Àr en generativ AI-chattbot som Àr utformad för att skydda anvÀndarnas integritet genom att inte lagra anvÀndardata och inte ha tillgÄng till anvÀndarsamtal.

AnvÀndarinput skickas genom en krypterad proxyserver till en decentraliserad GPU som kör AI-modellen och returnerar svaret. Detta sÀkerstÀller att endast den specifika prompten ses av GPU:et, inte hela anvÀndarsamtalet, vilket bidrar till att upprÀtthÄlla anvÀndarnas anonymitet och integritet.

Venice AI anvÀnder Llama 3 stora sprÄkmodellen för textgenerering, som utvecklats av Meta Facebooks moderbolag. AnvÀndare kan vÀxla mellan tvÄ versioner av Llama 3: Nous H2P och Dolphin 2.9. Plattformen tillÄter ocksÄ anvÀndare att generera bilder med hjÀlp av öppenkÀllkodsmodeller som Playground v2.5, Stable Diffusion XL 1.0 och Segmind Stable Diffusion 1B. Erik Voorhees har uttryckt att Venice AI aldrig kommer att erbjuda tjÀnster frÄn OpenAI eller Anthropic utan istÀllet fokuserar pÄ att ge tillgÄng till öppenkÀllkodsmodeller.

För att förbĂ€ttra anvĂ€ndarupplevelsen erbjuder Venice en Pro-konto, som för nĂ€rvarande kostar $49 per Ă„r. Detta konto ger obegrĂ€nsade textpromptar, tar bort vattenmĂ€rken frĂ„n genererade bilder och dokumentuppladdningar, och lĂ„ter anvĂ€ndare stĂ€nga av Safe Mode för obegrĂ€nsad bildgenerering. Även om Venice AI Ă€nnu inte accepterar digitala valutor för Pro-prenumerationer, har Voorhees bekrĂ€ftat att denna funktion kommer snart. Dessutom belönas innehavare av Morpheus-token med ett gratis Pro-konto pĂ„ obestĂ€md tid.

Venice AI Àr byggd pÄ det decentraliserade Morpheus-nÀtverket och Voorhees erkÀnner att det finns bekymmer gÀllande plattformens prestanda. Han betonar att det Àr viktigt att AI-lösningar hÄller samma nivÄ som centraliserade företag för att sÀkerstÀlla anvÀndaradoption.

https://venice.ai

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *