Grimes nya AI-verktyg låter artister visa hennes sång på sina spår – amerikansk låtskrivare

Det nya AI-verktyget som Grimes stödjer gör det möjligt för artister att använda hennes sång på sina spår genom en enkel klickning. Genom att samarbeta med GenAI-musikplattformen TRINITI har Grimes öppnat upp möjligheten för musiker att använda hennes röst i original låtar, vilket innebär att de kan ha en stjärna medverkande i deras spår utan de stora kostnaderna för att få henne i studion.

Elf.tech, det AI som används, fungerar genom att omvandla sångspår till Grimes voiceprint och producera en WAV-fil med bara ett klick. Dessutom kan användarna distribuera sina låtar med Grimes röst direkt. Även om detta verktyg ger enkel tillgång till en känd artist, kräver det att användaren ger 50% av sina inspelade royalties till Grimes och hennes team.

Samtidigt har TRINITI nyligen meddelat en ny partnerskap med Sounds.Studio för att erbjuda AI-verktyg för skapande och distribution, vilket visar deras engagemang för att främja kreativitet i AI-tidsåldern 2.

Genom att använda detta AI-verktyg kan amerikanska låtskrivare dra nytta av den banbrytande teknologin för kreativt skapande, samt att ha möjligheten att samarbeta med en artist som Grimes, vilket kan öppna nya dörrar för deras musikaliska karriär.

https://triniti.plus/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *