Googles nya VideoPoet AI-verktyg kan generera videor baserat på textinmatning

Google har nyligen introducerat ett nytt AI-verktyg som heter VideoPoet, vilket har förmågan att generera videor baserat på textinmatning. Detta verktyg kan skapa olika typer av videor, inklusive kortfilmer, musikvideor och förklarande videor.

VideoPoet är en stor språkmodell som är tränad på en massiv uppsättning text och videodata, vilket gör att den kan förstå sambandet mellan text och video. Detta gör att den kan producera videor som är både sammanhängande och visuellt tilltalande. En av de mest imponerande aspekterna av VideoPoet är dess förmåga att generera långa videor genom att kedja ihop korta klipp, vilket möjliggör skapandet av mer komplexa och nyanserade videor.

VideoPoet kan även användas för att redigera befintliga videor. Verktyget kan exempelvis användas för att lägga till animation på en stillbild eller förändra en videos stil, vilket gör det till ett kraftfullt verktyg för videoeditering även för de som inte har mycket erfarenhet. Några av de specifika uppgifter som VideoPoet kan användas för inkluderar:

  • Text-till-video: Generera en video från en textuell beskrivning.
  • Bild-till-video: Animera en stillbild.
  • Videostilisering: Applicera en stilistisk effekt på en video.
  • Videoinpainting och outpainting: Fyll i saknade delar av en video eller utöka en video bortom dess ursprungliga gränser.
  • Video-till-audio: Generera ljud från en videoklipp.

https://sites.research.google/videopoet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *