Googles nya AI-videogenerator Vids

Google-vids

Google har introducerat ett nytt verktyg för videoproduktion som heter Google Vids en del av deras arbetsplatsorienterade erbjudanden inom Google Workspace. Denna AI-drivna applikation är främst avsedd för skapandet av videor för arbetsplatser och syftar till att göra varje användare till en ”stor berättare” med hjälp av AI.

Hur fungerar Google Vids?

Google Vids använder Gemini Googles senaste AI-modell för att smidigt skapa videor baserat på användarinmatade uppmaningar. Användare kan mata in en uppmaning, lägga till dokument, bilder och videoklipp, och sedan låta Vids ta hand om resten – detta inkluderar att generera ett storyboard, skript, musik och röstöverlägg.

Applikationen genererar en narrativ disposition som kan redigeras och låter användaren välja en mall för videon. Efter att ha valt en mall arbetar Vids med att skapa ett första utkast till en video som inkluderar storyboard, stock media, musik, övergångar och animationer. Den genererar även ett manus och en voiceover, även om du också har möjlighet att spela in din egen röstöverlägg.

Applikationens begränsningar och tillgänglighet

Det är viktigt att notera att Google Vids inte är avsedd som en ersättning för AI-driven videogenerering som skapar videor från grunden från textuppmaningar. Istället syftar Vids till att förstå din uppmaning, skapa ett manus och en röstöverlägg, och sammanfoga lagerbilder, videor, musik mm. för att skapa vad som i huvudsak är en förbättrad diabildspresentation. Google Vids kommer att vara tillgänglig från och med juni och först introducerad i Workspace Labs, vilket innebär att användare behöver anmäla sig för att testa det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *