Google presenterar AI reseplanerare och personliga kartor för smartare reseplanering

De senaste uppdateringarna till Google Maps gör det enklare att hitta inspiration, dela reseförslag och få en känsla för platser innan du besöker dem. Uppdateringarna inkluderar rekommendationslistor från topplatser och Google Maps-communityn, anpassningsverktyg för att skapa och dela listor samt AI som ger information om platser på ett överskådligt sätt.

Uppdateringarna är initialt tillgängliga i USA och Kanada, med planer på att expandera globalt till iOS- och Android-användare.

  • Google introducerar nya reseplaneringsfunktioner, inklusive att skapa resplaner i SGE och anpassade listor i Maps.
  • SGE (Search Generative Experience) låter användare begära AI-genererade resplaner baserade på webbdata.
  • Maps erbjuder nu utvalda reserekommendationer från olika källor och tillåter anpassning och delning av listor.
  • Uppdateringarna är initialt tillgängliga i USA och Kanada, med planer på att expandera globalt till iOS- och Android-användare.
  • Det uppstår oro över SGE:s potentiella effekter på SEO och plagiat, men det gör det lättare att komma åt webbinformation.
  • SGE resplaner är tillgängliga i USA genom registrering i Search Labs.
  • Googles uppdateringar syftar till att förenkla reseplanering och upptäckt, och stärka dess roll i resebranschen och annonsmarknaden.
Google maps AI-reseplanerare 2024
Bild från Google

Reseplanerare med AI

En av de mest spännande nyheterna är Google Bard AI:s reseplanerare. Med hjälp av detta kan du generera förslag på kompletta reseitinerarier genom att kort beskriva dina önskemål och preferenser. Verktyget använder sedan AI för att skapa en personlig resplan med flygbokningar, hotell, sevärdheter och restauranger

Personliga kartor i Google Maps

Google Maps har också fått en uppdatering som gör det möjligt att enkelt skapa egna detaljerade kartbokningar. Du kan plotta in sevärdheter, restauranger och annat som du vill besöka direkt på kartan. Detta underlättar då för att kunna visualisera och optimera din resrutt.

En annan ny funktion är att Google kan rekommendera trendiga och lite mer unika resdestinationer baserat på dina tidigare sökningar och intressen. Detta kan ge inspiration om man känner för att upptäcka nya spännande platser.

Dessutom kommer rekommendationslistor från kända webbplatser och guider, såsom The Infatuation, Lonely Planet, The New York Times’ 36 Hours itineraries och OpenTables guider till de bästa nya restaurangerna. Dessa listor är kuraterade och baserade på insikter från personer som är väl bekanta med staden, vilket ger en pålitlig källa till rekommendationer för användarna.

Användare kommer också att kunna spara listor som de tycker om till sin karta eller dela dem med vänner. Google Maps planerar att i framtiden även lyfta fram de bästa listorna från Maps-communityt i fler städer i USA och Kanada.

blog.google

blog.google – google-maps-updates-summer-travel-2024