Google presenterade Project Astra och introducerade smarta glasögon med AI för att fungera som en vardagsagent

  • 🌐 Googles Project Astra på I/O-konferensen 2024 Google presenterade Project Astra på I/O-konferensen 2024, som föreställer sig AI-assistenter som utför uppgifter åt oss med förmågan att resonera, planera och komma ihåg. Dess syfte är att skapa artificiell intelligens med agenter liknande Open AI och Anthropic.
  • 🔍 Gemini AI och smarta glasögon Google visade upp smarta glasögon med Gemini AI under evenemanget, där de visade hur Gemini tolkar realtidsvideo och ljudflöden för att svara på frågor om miljön, liknande OpenAI:s multimodala AI. Detta är i linje med Googles vision för framtiden för AI-assistenter som Project Astra.

Google kontrar OpenAI genom att introducera en prototyp för deras AI-agent Project Astra. Google’s Project Astra är en nyutvecklad AI-agent som presenterades på Google I/O-konferensen. Denna AI-agent, som är en del av Google Gemini-initiativet, har potentialen att konkurrera med OpenAI och deras senaste GPT-4o-modell. Projekt Astra är utformad för att vara en universal AI-agent som syftar till att vara till hjälp i vardagliga situationer och strävar efter att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda avancerade AI-funktioner. Genom att introducera Project Astra visar Google sitt engagemang för att driva AI-tekniken framåt och skapa innovativa lösningar inom artificiell intelligens och assistentteknik.

De smarta glasögonen som presenterades under Project Astra-demostrationen visade hur bäraren kunde förbättra schematiska planer på en whiteboard och tolka ritningar för att underlätta arbete och referenser. Dessa glasögon, som är utrustade med Gemini AI, är avsedda att fungera som en allmän assistent för vardagliga uppgifter, vilket gör det möjligt för användarna att integrera avancerad AI-teknik i sin dagliga rutin.

🔍 Gemini AI-funktioner Smarta glasögon integrerade med Gemini AI erbjuder avancerade funktioner som objektidentifiering, realtidsöversättning och monumentigenkänning, vilket ger användarna förbättrade interaktioner och upplevelser.

👓 Googles Gemini AI Integration Gemini, som nu körs på Pixel 8 Pro-smarttelefoner, beskrivs som den mest kapabla och flexibla AI-modellen som Google har byggt, och optimerar AI-upplevelser över hela Pixel-produktlinjen, inklusive smarta glasögon.

Med den introducerade tekniken bidrar Google till att göra AI mer användarvänlig och tillgänglig för allmänheten, genom att erbjuda en enhetlig och mångsidig lösning för att underlätta och förbättra vardagliga sysslor och arbetsuppgifter. Genom att kombinera Gemini AI med smarta glasögon har Google skapat en banbrytande produkt som har potential att förändra hur vi interagerar med teknik och den omgivande världen.

blog.google

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *