Google börjar testa Generativa AI-verktyg för Google Maps

Google har börjat testa nya generativa AI-verktyg inom sin karttjänst Google Maps, som syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att göra sökningen mer konversationell och personlig. Dessa verktyg använder stora språkmodeller (Large Language Models, LLMs) för att analysera information om över 250 miljoner platser och insikter från över 300 miljoner bidragsgivare i Maps-communityt för att ge förslag som motsvarar användarens frågor.

Den nya funktionen i Google Maps möjliggör för användare att upptäcka nya platser genom att använda naturligt språk när de interagerar med applikationen. Till exempel kan en användare fråga efter “restauranger som passar för veganer och som tillåter hundar” och AI-modellerna kommer att analysera en omfattande databas med platser och leverera kuraterade förslag baserade på dessa kriterier.

Tidig Tillgång och Feedback

För närvarande är denna nya AI-baserade funktion i tidig tillgång och begränsad till utvalda användare, så kallade Local Guides i USA. Deras återkoppling kommer att vara värdefull för att forma funktionen och göra den tillgänglig för fler användare över tid.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *